SAHABAT BAIK.

Thursday, August 4, 2011

KENAPA PUASA SELALU MENJADI ALASAN??

assalam...tq sebab korang melawat blog aku...emm....tak kisahlah korang lawat untuk baca entri ataupun saja nak buka pastu pangkah..sbb aku pun kdg2 mcm tu..buka blog orang pastu tgk2  gambar je n tutup...melainkan entri tu ada kaitan dengan hati..hah..mesti aku baca...yeyyyyy...mat bunga lah katakan..hahahha

emm..maybe belum agak terlambat untuk aku ucapkan selamat berpuasa kepada semua pembaca..aduh...satu saja yg aku slalu risaukan time puasa ni...badan aku makin kurus..dah lah kurus...nanti tak hensem bila makin kurus..hahahahhha..hensem kah?????biasa2 saja kot

sekarang da masuk puasa yang ketiga but dari hari pertama sampai sekarang perkara yang selalu menganggu emosi aku bila mendengar orang berkata "oii...puasalah tak ble buat itu ini..."..bila puasa saja pasti ayat2 macam ni akan popular keluar dari mulut2 orang lain.."puasa..tak ble cakap yang tak berfaedah".."puasalah so tak ble tgk yang seksi2"..puasalah so tak bercakap bohong dan macam2 lagi....but satu persoalannya...time bukan puasa bolehlah tu kan buat semua tu??

hah..itulah silapnya manusia sekarang ni..mereka seringkali berubah hanya pada masa bulan ramadhan..mereka memberikan alasan semua itu tak ble dilakukan kerana menghormati bulan ramadhan sedangkan tahukah korang ramadhan itu adalah bulan untuk melatih diri agar bulan2 akan datang kita samakan seperti keadaan kita bertingkah laku time ramadhan...kalau setakat masa ramadhan saja tidak boleh melakukan dosa lepas habis saja ramadhan bermulalah buat benda2 tak senonoh..baik tak payah berpura-pura baik di bulan ramadhan...seharusnya kita seimbangkan kedua2nya....baik diramadhan baik juga dibulan bukan ramadhan...
ramai manusia sekarang yang semakin salah menafsir maksud sebenar puasa itu..bagi saya..memang bulan ramadhan itu bulan yang suci dan semua pahala akan dilipat gandakan tapi mengapa tidak kita lakukan hal yang sama dibulan-bulan lain???mengapa bulan2 lain kita selimuti diri kita dengan perkara2 yang tidak baik???mengapa tu ya...jawab sendiri lah...

semoga puasa tahun ini..kita sama2 baiki diri dan sentiasa memperolehi ketenangan jiwa....time bulan puasa ni tingkatkan kerja amal kepada orang lain...

 tiada kaitan dengan puasa kucing ni but seorang kawan aku minat sangat dengan kucing ni...aku pun minat...ihhh..geram tgk sebab comel sangat kucing ni ....aizul...sabar ya..teruskan berjuang ..aku yakin ko akan berjaya perolehi apa juga yang kau impikan..sabar lah masa itu akan tiba juga...

SUDIRMAN
aku menulis bukan kerna nama

11 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

betoi2..jangan jadi alasan puasa untuk mengehad kan pergerakan...tp bataskan apa yg perlu dibataskan TAK KIRA BULAN PUASA ATAU TIDAK..

Anonymous said...

Hello there! This article could not be written any better!
Looking at this article reminds me of my previous roommate!

He continually kept talking about this. I am going to send this information to him.
Pretty sure he'll have a great read. Many thanks for sharing!

Also visit my site free estimate for appliance repair Wesley Chapel Florida Florida

Anonymous said...

I'm gone to say to my little brother, that he should also pay a quick visit this webpage on regular basis to obtain updated from most recent news update.

Here is my blog post; professional appliance repair Clearwater FL

Anonymous said...

Appreciate the recommendation. Let me try it out.


Also visit my page appliance repair Dunedin FL references FL

Anonymous said...

Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn't appear. Grrrr... well I'm not writing all
that over again. Regardless, just wanted to say fantastic blog!


Visit my blog; dishwasher repair Pinellas Park dishwasher repair Pinellas Park stove repair Pinellas
Park :: www.youtube.com ::

Anonymous said...

I think this is among the most important information
for me. And i am glad reading your article. But should remark on
few general things, The web site style is wonderful,
the articles is really excellent : D. Good job, cheers

Also visit my webpage ... Appliance Repair St. Petersburg

ninest123 said...

louis vuitton, nike free, ugg boots, ralph lauren pas cher, kate spade outlet, louis vuitton, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, nike air max, cheap oakley sunglasses, nike outlet, longchamp, polo ralph lauren outlet, prada handbags, nike free, nike roshe run, ray ban sunglasses, longchamp pas cher, tiffany and co, tiffany jewelry, air jordan pas cher, gucci outlet, louboutin pas cher, replica watches, jordan shoes, michael kors, oakley sunglasses, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, nike air max, louboutin, oakley sunglasses, oakley sunglasses, longchamp outlet, oakley sunglasses, air max, burberry, ugg boots, replica watches, christian louboutin outlet, chanel handbags, prada outlet, louboutin shoes

ninest123 said...

nike air max, timberland, michael kors, replica handbags, burberry outlet online, true religion jeans, hermes, michael kors, ralph lauren uk, nike air max, kate spade handbags, nike air max, nike free run uk, sac guess, hollister pas cher, tn pas cher, lacoste pas cher, michael kors outlet, burberry, ray ban uk, hollister, abercrombie and fitch, converse pas cher, true religion outlet, michael kors outlet, north face, oakley pas cher, coach outlet, new balance pas cher, nike roshe, nike blazer, michael kors outlet, ugg boots, ugg boots, hogan, michael kors outlet, coach outlet, north face, air force, lululemon, ray ban pas cher, vans pas cher, coach purses, michael kors outlet, true religion jeans, mulberry, true religion jeans, michael kors, michael kors, vanessa bruno

ninest123 said...

p90x workout, herve leger, new balance, jimmy choo shoes, hollister, nike huarache, north face outlet, converse outlet, gucci, babyliss, insanity workout, bottega veneta, longchamp, iphone cases, mont blanc, ray ban, nike roshe, timberland boots, birkin bag, asics running shoes, vans shoes, hollister, wedding dresses, celine handbags, ghd, baseball bats, north face outlet, nike air max, instyler, converse, lululemon, nfl jerseys, hollister, mac cosmetics, valentino shoes, lancel, ferragamo shoes, vans, abercrombie and fitch, ralph lauren, soccer jerseys, nike air max, chi flat iron, nike trainers, oakley, louboutin, reebok shoes, mcm handbags, soccer shoes, beats by dre

ninest123 said...

moncler, moncler, thomas sabo, ugg pas cher, moncler outlet, moncler, canada goose uk, louis vuitton, marc jacobs, doudoune canada goose, canada goose, links of london, pandora charms, hollister, louis vuitton, pandora jewelry, toms shoes, moncler, coach outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, bottes ugg, louis vuitton, moncler, replica watches, moncler, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, juicy couture outlet, montre pas cher, canada goose outlet, ugg boots uk, karen millen, canada goose outlet, canada goose, supra shoes, swarovski, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, ugg,uggs,uggs canada, wedding dresses, swarovski crystal, canada goose, moncler, canada goose

chenlili said...

fitflops
canada goose sale
canada goose jackets
ralph lauren
michael kors
ugg outlet
ugg australia
ugg outlet
los angeles clippers jerseys
louboutin shoes
hzx20161220

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...