SAHABAT BAIK.

Wednesday, January 5, 2011

Yeh..Anugerah Khas dari Sudirman untuk Blogger2 Semua.

Sudirman                           : hai..apa kbar anda ?
Anda                                 : (diam Membisu)..
Sudirman                           : baguslah sebab anda bukan kategori orang yg tak siuman 
                                          sbb tak menjawab dengan suara..nnt orang fikir anda          
                                          bercakap dengan komputer pula...hahahhaha. 

SEBELUM TU SILA LIHAT ATAS SEBELAH KANAN BLOG TERTULIS (List Blog Ikut Contest ANUGERAH SUDIRMAN) SETAKAT INI ITU BLOG YANG IKUT CONTEST INI..SILA2 LAH BACA KISAH MEREKA YE.Akan diupdate setiap masa.

TARIKH TUTUP 21 JANUARI 2011

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia semuanya (terskema ayat ye)..
ok2...hari ni seperti entri lepas kalau korang ingat semua aku ada tulis pasal nak bagi anugerah sekali hadiah kepada rakan2 blogger tersayang..hadiah ni tak lah seberapa dan merupakan sumbangan ikhlas aku kepada anda sempena tahun baru..(nak kongsikan rezeki tahun lalu kepada kawan2).

blog aku ni tak lah sepopular blog aizul marcello or adik dia si irine tu dan  tak jg seglamour blog2 korang sbb follow pun baru je seratus lebih but aku buat ni ikhlas ye untuk sumbangan tahun baru dan hadiah sempena aku dapat anak buah baru...so..sebelum aku terangkan lebih lanjut lagi aku nak bagitau korang lah apa sumbangan ikhlas yang aku nak berikan kepada anda tu .

1.Hadiah Utama WANG TUNAI RM200.
2.Top Up Mana2 Rangkaian RM30.00 untuk 5 orang yang terpilih.(tidak mustahil Pemenang Hadiah Utama juga akan menerimanya).
3.pakaian T-Shirt yang hanya boleh diperolehi di Sabah dan beberapa hadiah misteri lain.
4. Tiket penerbangan pergi balik dari KL ke Kota Kinabalu, Sabah (best tak yang keempat ni..tapi sayang sebab sumbangan  no empat ini hanya gurauan sahaja ye)..hahahha..but..insya ALLAH suatu hari nnt aku akan buat juga utk hadiah keempat ni sebab telah ada seorang yang baik hati ingin menyumbangkan tiket pergi balik tp kenalah tunggu untuk entri2 yang akan datang..OK..so untuk no 1 hingga 3 tu akan diberikan pada entri ini..

APA NAK BUAT UNTUK DAPAT SUMBANGAN NI?

PERTAMA
emm..senang je..korang kan suka update blog..apa yang korang kena buat ialah buat satu entri mengenai Ibu anda.Dalam entri itu masukkan sekali link blok http://sudirman1809.blogspot.com dan juga header blog ini lalu mulalah ceritakan apa story tentang wanita itu kepada family dan khasnya diri anda.Imbau kembali kenangan anda dulu2 kala.korang mau cerita pasal hal mengembirakan kah, menyedihkan kah terserah ye..itu blog korang dan korang ada hak untuk menaip apa saja....Cerita itu korang ble sertakan dengan gambar family tersayang anda tidak kiralah apa pun poss mereka tp kalau tak nak..tak de masalah..tidak juga markah dipotong ye..***gambar family tu tidak semestinya gambar mak ye..gambar adik beradik pun ble..tapi INGAT..tak nak letak pun tak pe..itu kreativiti korang ...hahahaha..daripada kita merapu membuat bermacam-macam entri ada baiknya kita buat satu entri mengenai ibu dan semoga ia dapat menjadi iktibar dan suntikan motivasi kepada semua pembaca lain...(bila baca balik ayat ni ada ala2 indon pula...hahahha...)

KEDUA
Dalam entri itu anda harus ceritakan juga kenapa anda sayang sangat mak anda dan apa impian or azam anda untuk masa2 tua nya nnt dan apa hal paling nakal yang telah anda buat sehingga mak anda sedih bangat...
KETIGA
selepas buat semua tu sila letakkan link post entri tu diruangan komen entri ini....tarikh tutup adalah pada 30 Januari ni. atas sebab2 tertentu yang tak dapat dielakkan setelah 2 hari entri ini siap man nak awalkan tarikh tutup entri ni ke 21 Januari (Jumaat)......Semoga berjaya..(muktamad)

sama2 lah kita manfaatkan dunia blogger ini untuk kebaikan kepada semua.
salam sayang semuanya

SUDIRMAN
"aku menulis bukan kerna nama"

112 comments:

butangbutton said...

susahkn nk menang..
haha..

sudirman said...

tak susah tu..sebab tak ramai akan ikut..cubalah..

mirahashime said...

akan cuba..
banyak cerita nie..
sedih + suka = my mom
wait 4 my entry ye :D

dyba gula-gula said...

nak try gak r... ;)

sudirman said...

yeh...buatlah entri itu ya..sekurang-kurangnya ada cerita pasal ibu yg ble dikongsikan..kasih sayangnya, pengorbanannya dan semuanya ttng hatinya...

aLL abOut famiLy said...

saya da Join..
http://lailavi.blogspot.com/2011/01/ibu-kecintaan-saya.html
banyak yang mak buat untuk saya...

dyba gula-gula said...
This comment has been removed by the author.
dyba gula-gula said...

link baru....

http://sweetdyba.blogspot.com/2011/01/tanpa-dia_06.html

;)

hans said...

ku nak masuk tapi mak aku marah kalau letak pic dia
jadi tak dapat nak join
apa2pun good luck pada sesiapa yang join
best contest nih sebab tak payah jadi followers


P/S : Bersama Hans di Restoran Keluarga Anda - Yankies Hut

sudirman said...

hahahahha..tak payah letak pic mak lah..kan cuma pic family..family tak semestinya mak kan

apezs shah said...

Seperti mahu join.. Insyallah..;)

apezs shah said...

Yang peningkan kepala saya sekarang. Saya xboleh klik FOLLOW ur blog.. sbb blog saya ada malsah.. macamane saya nak join ni...:(

Nampaknya saya xboleh JOIn...

sudirman said...

tak pe..tak jadi follow pun tak pe..join je..tak jadi masalah

Awangku Johan said...

http://goldazone86.blogspot.com/2011/01/ibu-kau-bertakhta-di-hatiku.html

salam abg sudir.. AK dah buat entry khas tuk ibu.. tapi AK mohon maaf coz AK x nak siarkan gmbar ibuku di atas sebab2 tertentu..

Maaf yaa

sudirman said...

tak pe lah..kan dag maklumkan dalam blog tu tak semestinya letak pic ibu...kan2...

apezs shah said...

Okeh kalau camtu nak buat entry jap... nanti pasti akan paste here..;) thanks

ishiko said...

nak teray juin ler...

hans said...

owh
tu bantai letak pic family mat salleh leh tak?
hahahaha

P/S : Bro! Saya Nak Kasut Warna Putih Nih Size 9! Taknak Size 9 Warna Hitam! Ada Contest Menarik Untuk Anda Sertai!

mier_eirul said...

ooo ni la td yg ko sembnyikan dr ku...k nnti aku try join r...aku mo tiket flgt direct blk kmpung r///huhu

cerita-gadis-ini said...

mau join!

farhanayusof126.blogspot.com

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

nak join la man...

Liling said...

Halow.kontest nampak menarik.sebab entri pasal mama tersayang.so saya join.sambil2 follow anda =)

http://lovelynemo.blogspot.com/2011/01/saya-sayang-mama-saya.html

nuhara said...

join sudah :)

http://nurulhafizahramli.blogspot.com/2011/01/tetiba-nak-join-competition-ensudirman.html

Anishafeera Sapli said...
This comment has been removed by the author.
Anishafeera Sapli said...

daa jOin...^_^

http://anisshafeerasapli.blogspot.com/2011/01/mumy-i-never-forgot-you.html

aIEn aHMaD said...

http://thetalkativeamok.blogspot.com/2011/01/ibu.html

join suda.

syafiq ariffin said...

sy akn ikut serta..trima kasih

sArAh said...

InsyaAllah sy akan join.. :)

shima said...

ok saya pun nak join sebab mmg kebetulan nak buat entry pasal omak den ni... hehehe tunggu ye

azrinrahim said...

ayie nak join..incya-Allah nantikan entry dripada ayie..

Ayuni said...

blog nie best, ske lepak kt cni....

adan said...

salam bro sudirman...
aku dah sahut cabaranmu bro..
thanks sangat2..
kalau sudi jemput baca entri aku
"aku sayang ibuku"
http://adan-akudandiriku.blogspot.com/2011/01/aku-sayang-ibuku.html

Pembawa_Wacana said...

Aku join bang sudir...

http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/01/ibuibuengkaularatu-hatiku.html

Ujang9897 said...

tggu kehadiran enti aku...cayalah bro.......

Kodet said...

contest best... tp terlalu panjang untuk cerita ttg mak saya....

iekasub said...

sangat sukakan entry ni! :)harap besabar eah masa bace entry saye ^_^V

http://thehappyfreak.blogspot.com/2011/01/ibu-i-love-you.html

cerita-gadis-ini said...

sy dh join tp nape xde dlm list contest??

http://farhanayusof126.blogspot.com/2011/01/seperti-mau-join-contest-abg-sudirman.html

zacky ~786~ said...

whoaa .~

Dauspozi said...

Okey.. aku join bro:::> http://www.dauspozi.com/2011/01/i-love-my-mom-with-all-my-heart.html#more

azrinrahim said...

ayie dah join..nie jelah yang mampu ayie coretkan ..

http://azrinrahim.blogspot.com/2011/01/kasih-seorang-ibu.html

||aLeaSaRa|| said...

kite nak joinlah..bz pun bzlah nak gak he3...nsb baik ada masa lg,tgu ye n3 kite..ada duka bertukar suka..huhu..take time gak nk buat entri ni..nti kite dh siap kite bthu ye

Ujang9897 said...

seperti yang di janjikan..siap sudah...sedih bro

http://azfar9897.blogspot.com/2011/01/sayang-emak-saya.html

shima said...

ok siap sudah...
http://wahanacitra.blogspot.com/2011/01/puan-emak-sang-ratu-hatiku.html

Ayuni said...

done!!!!http://ladygreen3011-ayuni.blogspot.com/2011/01/my-everything.html

amira said...

sya dah join..hehhe

http://amira-aihara.blogspot.com/2011/01/engkaulah-ratu.html

daylachan said...

contest besh!terharu sat
follow dlu kalo dah buat t antar link

beaty said...

nah macam bagus jak ni..bh sa mula suda megarang ni tau...hadiah tu memeng besh

Juliana :D said...

jue pon join :)

http://julianarazalee.blogspot.com/2011/01/mom-i-love-you.html

sArAh said...

Encik Sudirman.. saya da wat da..
http://sarahamirah.blogspot.com/2011/01/contest-encik-sudirman.html
bace jgn x bace.. :)

mier_eirul said...

ok..dengan penuh truje nye aku join ko nyer kontest ini..hope melekat di hati pembaca......
my link
http://mierkasyah.blogspot.com/2011/01/my-famili-ku.html

eddy syrol said...

dah join..

http://eddysyrol.blogspot.com/2011/01/cerita-ibu-untuk-anugerah-khas-dari.html

or http://eddysyrol.blogspot.com

eddy syrol said...

dah edited :P

http://eddysyrol.blogspot.com/2011/01/cerita-ibu-untuk-anugerah-khas-dari.html

AiDo said...

http://aidomie.blogspot.com/2011/01/mak-aido.html AiDo join contest ni... =D

mirahashime said...

dh join..

http://mirahashime.blogspot.com/2011/01/sumpah-demi-allah-hanya-awak-yang-satu.html

cik atra :] said...

atra dah join .

http://cikpelangiestory.blogspot.com/2011/01/tertarik-nak-join-contest.html

Qarl said...

yay!

nk join! nak join!

♥ AMOYELLA said...

amoy join jugak.... =')
sambil follow u bro~

http://amoyella.blogspot.com/2011/01/mak-dan-mama.html

cik juja mafia said...

entry dr juja

http://jujamafia.blogspot.com/2011/01/juja-punya-maa.html

cik LaLa said...

dah join..
bagus jugak buat entry mcm ni..tanx..

Si DauN CeRi said...

encik sudirman, sy nak join contest ni taw. sy dah buat entri dah pon. datang lah baca taw222..

http://dakkcique.blogspot.com/2011/01/contest-encik-sudirman.html

KyêrulL said...

Assalamualaikum. selesai sudah membuat entry untuk ibu yg sy cinta. singgahlah ya abg Sudirman. Entry yg paling panjang pernah sy buat :)

http://kaif-amb.blogspot.com/2011/01/kau-kekasih-awal-dan-akhir-ibu.html

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

OE pun mau join jugak... (n_n)

di sini ye ini OE - http://orkidedilyne-diari.blogspot.com/2011/01/entry-10-picture-for-ibu-oe.html

oh silap menggunakan perkataan... di situ entry buat ibu OE...
(n_n)

princess nabilah said...

salam saya sertai anugerah ini...he6...
datanglah ke sini...

http://bella0107.blogspot.com/2011/01/contest-anugerah-sudirman.html

aKu DiNie~.. said...

wooww...adih mnarik...
contest pon mnarik..xrmai bt contest tntg family2..smua nye tntg shbt..syabas okey...insyaallah dinie join gaksss=]

NOOR FATIN said...

sy join!

http://fatinlovefaiq.blogspot.com/2011/01/oh-mama.html

lehaazalea said...

ke hadapan en. sudirman... saya sudi untuk join contest ni...sila baca.. thanks.. :)

http://lehaazalea.blogspot.com/2011/01/this-is-what-we-call-friendship-never.html

aisya Nur ilham said...

1st time trjah ur blog!..
rase cam nk join tp tkot xde mase..
bro, kalu cerpen pasal mak boleh??

pss;
memori ulam pegaga..~part 1 & 2
http://aisyanurilham.blogspot.com

kalu cerpen xboleh, nnti sye try buat entry laen k..huhu

missSenget said...

cuba nasib~

http://sayayangpunya.blogspot.com/2011/01/ibuengkaulah-ratu-hatiku.html

imZen said...

salam incik sudirman..

Imz dah join.
ni entry contest,

http://imzen.blogspot.com/2011/01/makau-anugreah-terindah-untukku.html

Lyn Sery said...

aku try nasib.
http://simbiosisini.blogspot.com/2011/01/emak-i-love-u-lah.html

Ifa Zafrah said...

Beznya & tiba2 rindu mamaplak.. Uhuk2 T____T teringin mau join tp tengok dulu klo ada masa.. Tp sangat teringin mau join.. hehehhe..

SAYA SAYANG MAMA SAYA

AmirFX said...

Dah join. Ini linknya.. Nway, naper 21 Januari hari Isnin?

http://amirfx.blogspot.com/2011/01/ibu-saya.html

ezahsaje said...

http://ezahkhalid.blogspot.com/2011/01/good-for-stalker-2.html

mariea said...

http://mylittlefingerspell.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

Pengiklanan said...

Dah joint kat sini untuk contest ni bro...

http://advsinfo.blogspot.com/2011/01/anugerah-khas-dari-sudirman-untuk.html



Ini adalah blog pengiklanan yg di urus tadbir oleh Mah@mahu..

fara farhana ♥™ said...

dear mr sudirman..

i ada join contest u.mari klik http://meisjawa.blogspot.com/2011/01/mama-saya-jelitamama-awak.html

thanks! :D


saya sayang mama saya!

naDia said...

SAYA JOIN CONTEST
THANK YOU :)

http://nadiaamrina.blogspot.com/2011/01/e-to-m-to-a-to-k-iloveyou-mum.html

WEI LYN said...

Salam..
Tertarik dengan contest about mama..Really glad to appreciate my mom through this contest.So, seikhlas hati saya join.Tq Bro sebab sudi bagi peluang blogger2 brcerita tntg mama :)

ni link ke entry saya:
http://laskarpelangi282.blogspot.com/2011/01/mama-aku-dan-kasut-cinderella.html

Khairul Antasha said...

Salam...encik sudirman.. terima kasih sbb buat contest psl IBU ni..

ni link utk entry saya :

http://khairulantasha.blogspot.com/2011/01/ini-entry-100-pasal-ibu.html

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

patik mai lmbat ckit...bru nk join...


http://ahmadfauzi-ahmadfauzi.blogspot.com/2011/01/kau-ratu-hatiku.html

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

amboiii santek nme aku kan...hehhehehe

*siap la ko wehhh....

shameen^cute said...

Saya dah join contest sudirman.. :p
http://bunga-bungacintaku.blogspot.com/2011/01/my-mom-is-my-angel.html

apezs shah said...

apezs akhirnya dah join segmen ini dan dah FOLLOW here pun....jemput dtg ke blog..;)


Ini linknya : http://sayaphalusinasi.blogspot.com/2011/01/ibu-nyawa-ku.html

adibah said...

salam..saya join contest anda...=)
http://dibaibtasim.blogspot.com/2011/01/saya-sayang-mak-saya.html

budak comot said...

BC pun nak join gak. Jom lah terjah http://dreamyofreality.blogspot.com/2011/01/emak-saya.html banyak ayat, banyak picture. Tapi satu je cerita... Ibu saya 0_<

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ said...

salam satu malaysia.. yuhuuu.. saya pun join yer..
jom lepak jap kat blog saya..

http://simplecutebeautiful.blogspot.com/2011/01/mummy-engkau-lah-ratu-hatiku.html

mazni md said said...

saya mahu join..dah siap pun..
jemput datang ya..

http://maznie-blogsaya.blogspot.com/2011/01/makmak-tokmak-te.html

ceritera asni said...

asni join sudah bah contest nih.jom makan angin kat blog asni.. :)

http://asnithechampions.blogspot.com/2011/01/sangatsangat-sayang-mak-sayala.html

a!n said...

salam sudirman..
saye join jugak contest nie. =)
..http://ainulain.blogspot.com/2011/01/join-contest-ibu-enkgkaulah-ratu-hatiku.html

::Cik Zatie:: said...

yihaa, sila terjah sini jugak ye cikgu Sudir ^^

MAA, KAU HARUS ADA

Noor Arikal Mohd Razali said...

hee , nak try jugak laa . ghairah tengok contest ni sebab pasal ibu , klik klik ye abg sudirman :)

http://arikalrazali.blogspot.com/2011/01/post-24-post-untuk-contest-sudirman.html

Cik Seri Omel said...

join,
http://belog-azrin.blogspot.com/2011/01/mak-omel-janji-omel-takkan.html

izzati shahidan said...

zaty da update etry contest niy. . hehe. .
http://atiizzhistoire.blogspot.com

Nana said...

join
http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/01/saya-sayang-ma-saya.html

||aLeaSaRa|| said...

slm pagi ahad.Dah join yer..trma ksh beri peluang pd kitorg semua

http://born2touchurheart.blogspot.com/2011/01/makkalaulah-boleh-ku-pinjam-pintu-masa.html

syafiq ariffin said...

sori abg man cz agak ketinggalan n terlewat skit..baru ade kelapangan..btw, url ade kt bwh..tq

http://belogenciksyafiq.blogspot.com/2011/01/insan-yang-bernama-ibu.html

Mayang Zaidani Ibrahim said...

salam. saya join.

http://mayangdany.blogspot.com/2011/01/ummi-ketabahan-hatiku-adalah-kerna-mu.html

Aretikz said...

Salam bro, saya join contest ni.. hehe..

http://segalaceritera.com/atik/2011/01/16/aku-cinta-dia-sampai-mati/

cHEnTa TiKa said...

salam.. saja juga nk berkongsi yg manis ttg ibu sy...

http://chentahatiku-tika.blogspot.com/2011/01/ibu-kamoo-lah-segalanya.html

Inang said...

cikgu

http://citralara-si-inang.blogspot.com/2011/01/anugerah-sudirman.html

fittiariri said...

join!!

http://www.fittiariri.com/2011/01/dia-kekasih-pertama-dan-terakhir.html

~Airieda~ said...

Salam...sajer2 join...jenguk laaa
http://airieda-saad.blogspot.com/2011/01/makibumamaummimummymadre.html

Dg..... said...

Akum... tuan umah... sy nak menang Anugerah Khas dr u.... hope bo menang HAdiah UTama.... terima kasih sbb menganjurkan anugerah khas mcm ni...

http://pajeet82.blogspot.com/2011/01/kau-la-segalanya.html

elieynz said...

http://elieynz.blogspot.com/2011/01/mama-dia-nyawaku.html
harap belum terlewat untuk join.. hhe

fardya said...

last minit join contest.hehehe....http://fardya-realityofmylife.blogspot.com/2011/01/mak-i-love-you.html

Qarl said...

hencek sudir,
Qarl join disaat terakhir
harap diterima

http://mohdhaiqal.blogspot.com/2011/01/mama-dunia-akhiratku.html

cikserabai said...

sori sy join last minit. sy taw dah xsempat.but sy bgi je link untuk tatapan
http://babybelog.blogspot.com/2011/01/its-uwho-i-called-umi.html

cikpuanhady said...

salam..saya join..entri autopublish jam 1.16 tengahari nanti..takpe kan? kalau nak dipercepatkan boleh aje..ngee..

id : cikpuanhady

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/01/mek-engkaulah-ratu-hatiku.html

kalau link tak valid gitau ek..thanks..

Jom skodeng :Pendapatan Sampingan Berblog dengan HeartBeat.my

DAYANG said...

salam..join last minute..huhuhu..hrp diterima...
http://dayangnorhazida.blogspot.com/2011/01/kekasih-hatiku-adalah-ibuku.html

DanieL AdiE said...

DANIEL ADIE join di saat akhir...

http://danieldeadie.blogspot.com/2011/01/ibu-dunia-akhiratku.html

Fie said...

saya join !!~

http://thebuhh2.blogspot.com/2011/01/mummy-anugerah-terindah-buat-ku.html

chenlili said...

nike tn pas cher
adidas outlet
prada handbags
louis vuitton handbags
jordan retro
tod's shoes
ugg outlet
ralph lauren outlet
louis vuitton outlet
canada goose outlet
hzx20161220

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...