SAHABAT BAIK.

Sunday, January 9, 2011

FACEBOOK AKAN DITUTUP SELAMANYA?

Salam semuanya..emm..ada rasa terkejut tak tgk tajuk entri Man kali ni?..atau korang semua memang da dengar tentang cerita ni?ok..ini isu yang man dengar dari seorang kawan FB tadi..hey!!terus terkaku seketika dan hati ini tetanya-tanya "betul ke Fb akan tutup selamanya..??"em..kalau tutup..gerenti lepas ni adalah insan2 yang akan merasa tahap boring melampau.kalau tak percaya Fb akan ditutup hah..cepat search di google..

maklumat yang man terima Facebook telah dikecam oleh beberapa Persatuan Keamanan kerana mempersoalkan tentang Keselamatan Pengguna.selain itu, fb juga dikatakan telah mengalami kerugian besar kerana harus membayar 3 partypengurusannya. Ada juga yang berpendapat bahawa facebook ini telah memberikan banyak keburukan dari segi sosial kepada penduduk dunia sehingga berlakunya gejala sosial dan jg pencurian maklumat pengguna..iyalah kan..dari FB katanya seseorang itu dengan mudah mengetahui maklumat-maklumat peribadi si pemegang FB..(lainlah kan kalau korang buat akaun but masukkan gambar makhluk lain..gambar Alien tak bertudunglah, gambar anjinglah, monyetlah sampaikan Bapa aku yang agak Kuno itu boleh cakap "Man, skrg nic canggihkan sebab Binatang pun boleh Internet"...emm..aku senyum je menampakkan wajah manisku ni kat dia..hehehehe

ok..jom kita intai apa akan terjadi seandainya FB ditutup selamanya .

1.Akan berkuranglah kakitangan awam atau swasta yang rajin membuat kerja..(kununlah kan)..sebab sekiranya ada Fb..ramai kakitangan ini akan sibuk 24 jam duduk berdepan dengan Leptop dan menaip seolah-oleh bz membuat kerja. Contohnya guru,aicohhh terbersin seketika..emm..kalau tak de kelas akan kelihatan guru bergitu rajin mengerakkan jari jemari dan kalau pengetua nampak gerenti pengetua akan fikir "emm..tengah buat Rancangan Pelajaran Harian lah tu"..tapi hakikatnya tengah Chat..hahahhaha

2. Maka semakin mengantuklah beberapa kakitangan kerajaan or swasta semasa meeting yang agak panjang dijalankan..Iyalah..kalau ada FB boleh buat seolah-oleh menaip setiap kata-kata Majikan kan..tapi kalau FB tak da..korang nak ke taip semua benih2 air liur dari Si Pengerusi Majlis tu..hahahha..

3. Tak de lah uda Groub-groub mcm blogger Groub sabahan, Perak an.penang an..dan segalanya..nanti terpaksalah korang aktifkan balik friendster korang yang dah lama berhabuk tu..ntah2 pasword pun dah lupa...hehehe..jap..apa pasword friendster aku ye...alamak..lupa

4. Semakin berkuranglah koleksi gambar korang kan..sebabnya kalau da FB..senang je nak cari yang hensem2 dan cantik2..walaupun tak dapat miliki sekurang-kurangnya dapat simpan gambar pun jadilah..ada tak korang buat gitu..emm..gelak tu..ada lah tu..hahaha

5. Semakin kurang pilihan kalau nak kawin sebab asik nampak jiran sebelah rumah je yang rambut ala2 tak sikat setahun..gigi tak berus sepuluh tahun sebabnya..nak tgk kat mana lagi kan..nak tgk FB dah tak de...emm..nampaknya kena cari jodoh sebelum Mac nie..hihayyyyy

6. Hah..tak dapat uda nak chat dengan best friend maya..so apa lagi..cepat2 mta no hp kawan2..penuhkan kat hp..sebagai persediaankan mana tau betul2 berlaku...

sekadar gambar hiasan (sumber-rojak campur dari Google)

apa pun..harap2 semua ni cuma gosip..tapikan..si pengasas FB ni yang cakap sendiri kat salah satu interview..kalau nak tgk bukti sila ke ruangan komen..link ada kat situ..ada orang komen tadi n bagi link tu..carilah ye...atau spekulasi dari orang2 tertentu yang ingin menjatuhkan Rankaian FB..kan dia dapa 300 juta setahun dari keuntungan FB ni...so..apa korang akan buat kalau FB betul2 ditutup selamanya? 
korang setuju tak???

Contest Man kat bawah ni masih berjalan sampai 21HB..jom join contest ni ramai2...nanti Man cari sponser lagi untuk bagi hadiah yang lagi Lumayan..insya ALLAH


SUDIRMAN
"aku menulis bukan kerna nama"

21 comments:

zacky ~786~ said...

hurmm ~ rse cam tak betol jer.. skadar gosip jerr ni kot..

sudirman said...

hah...ni link mengenai ucapan si pengasas Facebook tu..dia cakap sendiri tau...man saja nak korang buat kerja lebih skit..so letak link tu kat sini..hahahha..nakal2...http://weeklyworldnews.com/headlines/27321/facebook-will-end-on-march-15th/

sehasurvivor said...

sudah b'sedia deactive kan,lagipun fb byk keburukan dr kebaikan,ye dop?

Juliana :D said...

waaaa .. betol ke ???
harap2 tak betol....
:(

Awangku Johan said...

Salam abg sudir..
AK pun ada baca pasal isu ni n ada buat entry mgenai Facebook akan di tutup mac ni.. Tp AK bagi autopost.. so jam 8 malam nti baru entry tu wujud.. hehe

KyêrulL said...

Aduhai~ kalau betul² tutup susah lh mcm ni pakcek~ Habis semua game yg telah berzaman main! dah cukup hebat plak tue.. haiyooo hahaha

ps: org lain fikir pasal lain aku fikir pasal game hiks3

AmirFX said...

Tutup jer lebih baik.. Biar org lain yang akan buat benda sama... Tak la rasa memonopoli sangat...

Aini Adam said...

haha..kalau betol la..kalau fb xde..nape tak cube yg www.myfriends2u.com??? laman web ni pon lebih kurang cam fb..cume tak famous dan seglamour fb sbb baru diperkenalkan tahon lepas

mardianaabubakar said...

adoiyaiii...pas ni x tau nk ngadap ape dh...x kan nk update short2 kat blog???? no no no x ssuai...

adan said...

kalau betul la tutup.. jom join MILLATFACEBOOK...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

sob sob sob..pas ni nk ngadap ape ek???? mujur laaa ade blog yg bole nk luah2 kan..tp nk short2 x bole la plk..cm pelik stiap 5 min update...gile hape kan..hehehehe

taliff said...

Salam Tuan Blog,

Saya raser tak...heheheh...sebab tu gossip mcm berita AVRIL LAVINGE mati main skateboard..hahaha...Saya pun ada entri pasal nie..meh...\(^^)/

orange.shaker said...

leh mati ke kalo xde fb?emm...xkisah pon..d bnyk lg cara nk keep n touch ngan kwn2 kan..mb tutup fb..,d yg bru muncul kan...hehheheeh

eddy syrol said...

tak lah abg sudir.. admin dah buat announcement, WE JUST STARTED dia ckp..huhuhuhu

sudirman said...

tp..kalau fb tutup mmg dah tak best lah..sebab fb banyak rangkaian...rasa seronok ikut fb.kan3..

nadzirah aqilah said...

kalau fb takde hbslah sume game2 saya kat sana!!! hahaha

Yana Houry said...

facebook...ade kebaikan n keburukan...

semuanya bergantung pade diri sendiri nak gune arah mane..:D

apezs shah said...

salam

adakah kerana cintakannya. [merujuk kepada aku menulis bukan kerana nama] haha..

FB dikatanya NEWnya itu fake je. camne tuh.

Khairul Antasha said...

tak kisah kalau fb nak tutup.. nanti ada penggantinya..hehe..

sudirman said...

yeh...kan2x...but..harap2 tak jadilah nak tutup sebab susah nak bagitau kawan2 kalau blog dah update..hehehehe

Ask said...

haha~ website yg heboh2 kn sal pnutupan FB tu bukan betol..
sama kes dgn web yg buruk2 kan Justin Bieber..
semua ini khabar angin.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...