SAHABAT BAIK.

Monday, January 10, 2011

Madu Kena Tetak..

Dari utusan malaysia. .
ok..nak kongsikan kat korang maklumat nie...
kerana perselisihan faham, seorang suri rumah sanggup menetak madunya sendiri dengan parang sehingga cedera di rumah mereka di Kampung Baru Sungai Korok, di Kubang Pasu. kejadian 10 pagi. mangsa, Siti Aminah Hanafi, 50, yang juga isteri pertama, cedera di dahi, pipi dan tangan setelah ditetak madunya berusia 26 tahun. Anak mangsa, Nurul Shuhada Saad, 16, turut cedera di kaki akibat terkena libasan parang itu ketika cuba meleraikan pergaduhan berkenaan. kedua-dua madu tersebut yang baru dua minggu tinggal bersama mempunyai hubungan baik sebelum ini.
 

kejadian bermula apabila anak lelaki daripada isteri muda yang berusia lapan tahun tersebut menangis kerana lapar.

"Mak lalu mengambilnya untuk diberi makan. Tiba-tiba, makcik (isteri muda) datang marah-marah dan berlaku bertengkaran hingga dia mengambil parang lalu menetak mak. Saya cuba meleraikan mereka tetapi saya pula terkena sedikit libasan parang," kata anak isteri tua.



PANDANGAN MAN TENTANG KASIH SAYANG YANG DIKONGSIKAN

emm..bila bercerita tentang definisi cinta or kasih sayang kita tidak boleh menunding jari menyalahkan sapa2..kerana erti dan makna bagi setiap orang adalah berbeza..pengertian itu kadang2 sangat berat untuk dihuraikan..sangat "komplit" untuk diluahkan..mmg ada pasangan yg betul2 setia pada pasangannya but berapa peratuskah semua itu...berapa bilangankah yg betul2 wujud manusia seperti ini? or..adakah ia mmg wujud?..tak perlu anda mendongak ke atas untuk memikirkannya kerana jawapan itu ada dalam diri masing2..kita yang menentukan wujud or tidak manusia mcm itu...so..tanyalah diri sendiri ye...

kepada anda yang dah bermadu tu..janganlah buat perkara macam nie..bab perkongsian kasih sayang mmg ada segelintir manusia yang tidak dapat menerimanya tetapi itu bukan alasan untuk anda melakukan perbuatan yang lebih teruk dari binatang..terima takdir anda seadanya....emm...boleh tak kalau man nak kawin 4...hahahahhaha


saja nak kongsi kat korang pic Man dengan pelajar sekolah nie..emm...boleh tak tetak seorang-seorang pelajar nie...hahahahah...pic ni diambil skrg (jam9.00am)..tgk tak man mana satu..??hehehe

contest Man dan sumbangan RM200 masih lagi On sehingga 21hb ni..jom join ramai2..tgk je kat entri di bawah2 ye...

SUDIRMAN
"aku menulis bukan kerna nama"

12 comments:

♥ AMOYELLA said...

pengajaranya : jangan bermadu. jangan memadukan. jangan dimadukan. dan jangan termadu

apezs shah said...

Hish kejamnya madu tu. Dah la merampas kebahagian org pastu musnahkan kehidupan org tu lak. oleh itu jangan gatai nak bermadu lah yea....

aits riang ria nya budak2 picture tu.

cerita-gadis-ini said...

cerianya pic student tu...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

macam2 berita dunia yang mengejutkan skrg ni.. ada yg menggembrakan, menakutkan dan menyedihkann.

p/s: jangan biarkan diri anda bermadu;) lol;D
tak cam muka anda yg mana satu dlm picture tersebut...

sArAh said...

yg pakai tie x brape nak merah tu la man kn.. rase cmtu.. hee~

sudirman said...

ih..salah lah sarah..hehehe...
emm..terkejut tgk kes macam nie...maybe kes cemburu agaknya kan

adan said...

pelajar ngan cikgu sama la.. haha

sudirman said...

hehehhehe..biasalah...cgu kesayangan murid2 nie..hahahha..em..kalau nak ubah murid tu kenalah rapat n tahu kehidupan mereka mcm mana barulah dapat menyelami permasalahan mereka..jadikan mereka kawan but saling hormat menghormati..hihayyy

KyêrulL said...

itulah kesian betul kat madu dia tue.. payung emas dpt kat syurga parang dpt kat dunia.. aduh sakit takutnya..

konklusinya kalau nak cari madu selidik latar blakang, mane tau mase muda mudi geng kapak ke hahaha..

apa yang pasti gmbr cikgu man bersama anak didiknya sgt ceria.. sporting betul cikgu hehe

lehaazalea said...

dalam kes ni susah nk ckp..... tp cube baca next punye paper cerita pasal isu ni....
It might be due to jealousy.
Isteri tua kasi makan kat anak isteri muda... Hurm, ape yg isteri muda rasa?... Adakah isteri muda rasa isteri tua nk ambil anak dia?...Sbb isteri muda pernah mengambil suami isteri tua?...
Susah nk cerita, tapi sy berfikir dari sudut mental illness yg ada dalam masyarakat kita. Ada statistik bahawa depression is the most highest illness compare to diabetes and hypertension. When people getting distress, in state of depression, anything can happen (seperti gambar di atas). Kalo depression yg semakin teruk, which lead to psychosis ( org tu akan dgr suara2 yg menyuruh utk buat perkara spt tetak menetak tu la...dll)...
Tu ape yg sy dpt simpulkan lah... Kasih syg tu boleh dipupuk...We are human being, other than than, it might be due to dysfunctional...

sudirman said...

mendengar kata2 bisikan semua datang dari dalam diri..ia disebabkan pemikiran individu itu sendiri..dalam Agama telah digariskan..tidak akan berubah sesuatu kaun melainkan diri sendiri mengubahnya..so..sekiranya berlaku kejadian tekanan perasaan ia berpunca dari lemahnya motivasi dan semangat pada org tu..bukan disebabkan luaran...but..harap kejadian ni tak berlaku kepada kta semua..amin

Arnoldgrin said...

cerianya pic student tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...