SAHABAT BAIK.

Tuesday, January 11, 2011

Dapat apa bila jengguk Blog Sudirman..

Hai..apa Kabar Mak dan Ayah anda hari ini??
Apa khabar adik2, abang2, kakak dan kawan2 anda hari Ini?
Apa khabar anda?
Setiap hari inilah persoalan-persoalan yang seharusnya kita semua fikirkan sebelum melakukan apa2...ketahui kesihatan mereka2 yg anda sayang selepas itu..baru anda fikirkan tentang aktiviti lain...boleh kan?
emm..entri ini man terfikir nak buat bila Man bangun pagi tadi..hey!!time tido pun man asik fikir tau apa nak buat kat blog untuk perkongsian kepada rakan2 yang mengunjunginya..so..antara pembaharuan yg Man akan buat selepas ini ialah(skema ayat ye sebab Man tgh pakai pakaian formal ni kat sekolah jadi sekali skala skema sikit)..hehe

1.  Man akan sekerap mungkin untuk update blog..kalau boleh tak mau lebih daripada 2 hari...untuk anda juga kan..Insya ALLAH

2.  Sebagai balasan kepada korang yang telah komen setiap entri yang man buat..man akan buka blog korang dan memberi komen balasan dientri terbaru setiap blog..so..rajin2 lah komen sebab dari komen itu man akan buka link blog si pengunjung..

3. Dari setiap komen2 itu..setiap hujung bulan Man akan list kan blog2 yang rajin mengKOMEN dan akan membuat cabutan bertuah untuk 10 blog terbaik dan Man akan berikan SUMBANGAN kepada blog2 itu selain daripada membuat entri baru yang bertajuk "10 blog bertuah dan kebaikan blog2 tersebut".Kira tlg kawan2 promosi blog korang lah kan..hehehe

4.  Memandangkan Man kat sabah n maybe ada kawan2 yang tak pernah ke sabah..Man akan buat entri pasal tempat2 menarik di Sabah..bolehlah kita tukar2 maklumat kan..mana lah tau korang ada hati nak bercuti di sini bolehlah tahu di mana hala tuju percutian itu..

5.  Man seorang Guru Kauseling yer..so..man akan buka email (deemand1809@yahoo.com) untuk anda meluah masalah..dan..insya ALLAH man akan berikan padangan terhadap permasalahan tersebut..Email dan permasalahan yang man rasa ada unsur untuk motivasi kepada pembaca Man akan jadikan entri tanpa menyebut nama orang terbabit..kira nak bantu kawan2 lah kan..Man ni tak lah hebat ye..awal2 Man nak bagitau tapi sekadar ingin membantu setakat yang mampu...

ok..itu saja untuk entri kali ini..terima kasih kerana membaca..komen anda sangat2 diperlukan untuk Man tahu sama ada cadangan man ini sesuai atau tidak..sekiranya ada cadangan lain dialu-alukan ye..

Jadikan kelebihan kita dalam berblog untuk memberi manfaat kepada orang lain
saja nak kongsi pic pagi ni dengan murid2..hihihi..Bilik Kaunseling selalu je penuh dengan murid2..seronok...jom ke sini jalan2..hehe

Salam Sayang

SUDIRMAN
"aku menulis bukan kerna nama"

27 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

aku plak akan ajar cmne tak SESAT..bole????

aizul marcello said...

nak masuk bilik runding cara bleh?

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

hekhekhek... nak tanya boleh?
bilik runding cara tu bilik ape?
hehehe... sekolah OE dulu tak adalah pula bilik bernama tersebut...

(tak ada benda lain je kan OE nak tanya...)
(n_n)

apezs shah said...

Salam

Cikgu Man Insyallah saya kan melawati kesini. Dan meriahnya picture tu. Terasa nak dok sekolah lak. Tapi tak nak ahahaha.. Semoga Berjaya.!

sudirman said...

ahmad -yeh..ko kena di ajar mcm mana cara agar tak sesat..

aizul=wah..blog glamour komen blog aku..hahaha..tq my best friend...

orkid- tu bilik sesi kaunseling..buat ala2 bilik tido tau..smart...

apez-yeh..jom kembali ke sekolah

forever love said...

wah..man cikgu rupanya..hehe..kaunseling lagi tue..mane xpenuh bilik kaunseling tue..cikgu hensem..hehe

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ said...

selamat pagi.. pagi2 dah BW dan singgah kat blog man.. bagus jugak cadangan man tu.. saya pun belum pernah pergi Sabah, memang ada plan nak gi sana, tapi tak tahu bila.. saya teringin nak pergi pulau2 sebab pulau2 kat sabah cantik2 belaka.. untuk kaunseling tu pun bagus jugak saya sokong 200% hehehe..

Lina said...

mesti best berkaunseling dgn cikgu man tu yg penuh student2 tu :)

::FAIZ FARISH:: said...

aku rindu nak balik ke sekolah lepas tgk pic last. rindu nak duduk kelas, n cikgu2 semua. rindu nak beli air 50sen kat kantin.

hot flare said...

best bc blog abg man kali ni...ckgu upanya..teringin jugak nak p sabah..uatla peraduan blog bnyak2 skit....hadiah kali ni penerbangan ke sabah dgn penulis2 blog ka..hahahh....ni kira ckgu ksyangan students arr nii..haa=)

KyêrulL said...

Hai man :)
mak ayah semua sihat, adik insha Allah sihat kat Uitm tue, abang² sy kerja, akak pun sama tapi semua sihat Alhamdulillah ^.^

Haha bila man cakap sebelum tido fikir apa yg nak kongsikan bersama teman blog, alahai sama lah plak, hehe sampai skang rajin sy baca srt khabar sebb nak cari info yg bley dikongsikan hehe..

nanti ceritakan tentang sabah yea, inshaAllah bulan 6 atau 7 ni kalau tiada aral yg melintang nak pergi sana..

ps: nak updated blog yg dah 2 hari xupdated hehe..

sudirman said...

yeh..kalau nak ke sabah bagitau saja..kalau tak ramai dalam 3-4 man ble bawa jalan2..free..cakap je nak ke mana..but pastikan time tu cuti sekolah lah...

KyêrulL said...

okie man, xde hal punye.. itu pun kalau xde ape yg menghalanglah kan.. kite hanya merancang Allah swt yg menentukan.. kn kn ^.^

wah man dah offer lah plak.. ini yang best nie.. :)

ps: blog sy dah updated hee :D

ceritera asni said...

salam..cikgu rupanya..wish you best of luck and makes the students proud of you.thanx.

fara farhana ♥™ said...

kalau mintak kaunseling pasal urusan duit boleh..?
mana la tau kan, tiba-tiba boleh turun duit dari langit.hehehe..

:D

cik atra :] said...

salam....
wah cikgu rupa nya ...
nak mintak kaunseling pasal nak tumpukan perhatian dalam kelas dan tidak mudah terpedaya dengan rakan rakan sekolah....harap2 boleh lah...

Liling said...

eh?sikul manakah anda?

nuhara said...

wah ke sabah terign sgt nak pi sane lagi2 kwsn pendlman!nak cri pgalamn mesti best tgk daun2 yg hijau mijau! nmpk je muka lembut tapi jiwa lasak2 klu ade tmpt2 mcm tue infolah :P hara nak pi insyaallah :)

cerita-gadis-ini said...

waaaahhhh...cikgu kaunseling rupenya......

ThomasEdison said...

cikguu...nak kne kaunseling bole??haha

sudirman said...

kyerull- dah baca entri ..n dah komen kat blog awak..hehehhe...

asni-tq yer dear..hehe

fara- ble je..pastu u bayar man yer..hehe

cik atra- ble je..email saya yer..nnt ditlg

liling- Insya ALLAH..nnt sy buat entri tu

Cerita gasi- yesss

Thomas- hahahha..ble je dilayan

semua kat sini..blog anda akan saya kunjungi sesuai dengan entri saya nie..saya akan simpan jejak n komen entri korang nanti..hehe

ameerzzz said...

hye....
br je baca blog kamu....atq yg rekomen....hihi...
ur blog is interesting...apaper berkongsi la yea....salam perkenalan....

AmirFX said...

Aku try untuk komen nie.. haha.. Nway, cantik cadangan tue.. Keep it up bro..

hawiz said...

syok bce entry nie..dulu pon nk jd cikgu kaunseling..tp skrg jd bnda lain..hihi...meriah tol pic tu...dh la tak penah g sabah...best nyer..

budak comot said...

eeh3~ Bilik kaunseling adalah tempat terbaik utk melepak. Gotta believe it! BC dulu anak angkat guru kaunseling. Nama saja pelajar harapan SPM, tp dibawah pantauan guru kaunseling (?) T___T. Kira hokey dari anak angkat pengetua kan3? 0_<

sudirman said...

eh..silap tu..bilik kaunseling bukan tempat terbaik utk lepak but tempat terbaik utk mencari kawan, abang or sahabat sejati..kerana di sana ada seseorang yg sanggup berkongsi apa saja dan rahsia itu terjamin tidak akan terbongkar..hehehehhe

azzuan said...

hye cikgu nie..long time no see..ur face seem familiar to me..are you cikgu sudirman..u doing ur practikum at smk sultan yussuf right?hee..it me azzuan..ur xstudent..i hope u will not forget about me..im also study at upsi..same university as u are..hee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...