SAHABAT BAIK.

Wednesday, March 16, 2011

ulasan mengenai wayang baru di pawagam

yeh...Dah lama tak update blog pasal wayang ni so dikesempatan ni man nak kongsikan dengan korang beberapa wayang di pawagam yang baru sahaja man saksikan dan korang bolehlah membuat penilaian sama ada mahu laburkan Rm10 tu atau tidak...

 TAJUK FILEM :BEASTLY
filem ni kalau mengikut bintang PERIBADI man, man akan bagi sebanyak 4.8 sebabnya ia adalah satu filem romantik yang mengabungkan cerita animasi dan fantasi..sesuatu filem yang digarap agak baik kerana dari permulaan cerita tidak terlalu berat untuk diikuiti dan penonton (termasuk saya) akan tertarik dengan kacantikkan dan ketampanan pelakon utamanya. Filem ini berkisar tentang seorang lelaki tampan dan berpengaruhidi sekolah tinggi serta mempunyai sikap yang sangat ego mengenai ketampanannya. Cerita punya cerita si tampan ini telah menerima satu sumpahan yang menyebabkan dirinya menjadi lelaki paling hodoh di dunia dan syarat untuk dia kembali pulih adalah mencari wanita yang akan mengucapkan I LOVE U setulus hati wanita itu kepadanya. Dalam usaha mencari cinta anda akan disajikan dengan banyak elemen motivasi dan pengajaran tentang kehidupan, tentang jatuh dan bangun semula, tentang kekurangan diri yang dijadikan sebagai kekuatan untuk terus hidup, tentang kemiskinan yang bukan faktor manusia itu seharusnya berputus asa dan banyak lagi eleman. Bagi Jiwa man, ini adalah filem yang mengena pada jiwa sebab man memang suka untuk melihat satu jalan cerita romantik yang memberikan pengajaran. sekirnya anda mempunyai jiwa seperti itu, sila2 lah ke pawagam yang berhampiran.(tak perlulah mau diterangkan lebih panjang si sinikan sebab nanti tiada eleman suprise pula.hehehhe)

TAJUK FILEM : WORLD INVANSION
emm...masya ALLAH..tak pernah melihat sesuatu filem aksi yang digarap dari permulaan minit sampailah ke akhirnya dengan aksi sahaja..filem ini betul2 memberi kepuasan kepada man. Dari 5  man akan berikan 5 bintang. betul2 membanggakan dan betul2 menyebabkan man terbeliak mata menyaksikan darilah saat pertama sampailah saat akhir. Kalau sebelum ini mana2 filem barat berkenaan aksi anda akan disajikan dengan babak cintalah, babak suami isterilah tapi cerita ini..NEHI dalam bahasa Hindi..memang terus masuk ke dunia aksi sebenar dan akhirnya anda akan faham kesudahannya dengan baik. Filem ini berkisar tentang dunia yang semakin musnah ekoran daripada kehadiran makhluk asing. Kerajaan telah mengarahkan puluhan ribu askar untuk bertempur dengan makhluk tersebut namun sekumpulan askar akhirnya terperangkap dikawasan tersebut dan bermulalah babak yang mana masing2 memainkan peranan untuk melindungi satu sama lain. kehadiran 5 orang awam yang terdiri daripada 2 dewasa da 3 kanak2 sangat2 menghidupkan jalan cerita ini, Anda akan dapat melihat mainan emosi kanak2 itu untuk menunjukkan ketakutan dan peranan 2 dewasa tersebut untuk membantu askar2 berkenaan. Yang menariknya filem ini, anda tidak akan bosan menunggu pelakon bercerita panjang kerana setiap 2 minit aksi akan dipertontonkan.Dalam filem ini juga anda akan disajikan tentang pengorbanan kawan, kepercayaan dan yang tidak mementingkan diri sendiri. Jom masuk ke pawagam anda tidak akan menyesal menyaksikannya.

selain dari merong mahawangsa apa filem yang korang dah tengok yang
best dan bosan..?


SUDIRMAN
aku menulis bukan kerna nama

26 comments:

apezs shah said...

Salam

Terima Kasih En Man atas perkongsian
ini.. Insyallah ada kesempatan akan
menontonnya. :)

sudirman said...

cepatnya engko komen..terperanjat aku..hahahha..yeh..best2..pegi tgk..so..apa wayang yang ko sarankan man tgk lagi?>???

Hanafi WangZi said...

kecewa xdapat tgk beastly semalam. fullhouse. huuu. kene tengok nih.

sudirman said...

hanafi-hah..tgk2...mmg agak memberahikan filem tu..hahaha..best2

mohdalif.blogspot.com said...

best filem nii. tgok lagi laa

mier_eirul said...

blk smjung xmau layan citer omputih....huhuh

sudirman said...

alif-wah..pandai uda dia komen2..hehe
mirul-ihh..rugi..best giler...

adan said...

wei.. lepas baca entri ko ni rasanya tak perlu tengok cerita beastly tu.. faham sudah.. haha.. tp yang kedua tu mcm best pulak... aksi dia ada macam cerita day after tomorrow ka?

Cinoi said...

LAst night midnite movie i watched Adjustmen Bureau. Option midnight lain time tu ada Rango, Invasion LA and few others that i dont remember

cerita-gadis-ini said...

ok..pas tgk merong mahawangsa nk g tgk beastly plak....

CikBulat said...

pergghh. ada kat wayang ke WORL INVASION? nak tengok!! cepat belanja. AHAHA. ada ke??

sudirman said...

adan-hahaha..ko mmg..pegi2 lah tgk wayang ba bawa cewek baru mu..hahaha
CINOI-yeh..betul2..but ni yg best
CERITA-yer..pegilah tgk.best tu
CIK-hahahah..jom saya belanja

Izlan HoiHoi said...

ak pantang btol bler org cter psal movie nie..huh!
sedeh woo study kat tganu nih, tadak wyg..sob2..
cuti sem balek umah baru leh tgok..:(

sudirman said...

hahahha..pegilah luar dari sana n tgk puas2...

apezs shah said...

man g laa tgk citer HOP yg bakal dtg tu k.. pastu wat review k.. :)

sudirman said...

apez-ok2..tak da masalah..akan aku tgk..hehehehe..

Anonymous said...

[p]Because of its special material, it's not necessary to make use of winter, enjoy selecting a a typical style, broadly loved with the youthful people . If only [url=http://www.monclerdoudounee.fr]moncler doudoune[/url] marry a . And so the growing development clients of e-commerce, an growing volume [url=http://www.monclerfrancee.fr]moncler[/url] of products can be found on-line . Moncler presents a special limited edition jacket [url=http://www.monclerfrancee.fr] moncler france[/url] for this years holiday season . Moncler Coats Can Be Sanctioned Via The Advertise
Moncler coats design and even tones and even pattern [url=http://www.monclerfrancee.fr] doudounes moncler[/url] varies as a result of several other brandnames plus they're moreover offering up reliable programs through high-quality shapes inside them which inturn bring average man or woman . Moncler is usually a antique company logo, as well as obtain favored [url=http://www.monclerdoudounee.fr]moncler doudoune homme[/url] popularity for any people connected with outside sports activities . righten the general feeling, roll up the trouser legs can make you may have style feeling, substantial heels structure can be definitely [url=http://www.monclersoldehomme.fr]moncler homme[/url] adorable . Moncler pas cheer they look into the development of a basic and sophisticated style could be to buy apparel, are fundamental and necessary, Moncler on the net using multiple combination, [url=http://www.monclersoldehomme.fr]moncler paris[/url] which could allow.[/p]

Anonymous said...

Thanks for the auspicious writeup. It actually was a entertainment account it.
Look advanced to far delivered agreeable from you! By the way,
how could we keep in touch?

my page; dishwahser & appliance repair Wesley Chapel Florida Florida

Anonymous said...

My brother recommended I might like this website.
He was entirely right. This post truly made my day. You can not imagine just
how much time I had spent for this info! Thanks!


Also visit my webpage :: dishwahser & appliance repair Clearwater FL

Anonymous said...

Greetings! Very helpful advice in this particular post! It is the little changes that
make the biggest changes. Thanks for sharing!

my web blog; freezer & appliance repair Dunedin FL

Anonymous said...

I have read so many articles or reviews concerning the blogger lovers except this post is genuinely a nice article, keep it up.


my homepage :: stove repair Oldsmar

ninest123 said...

louis vuitton, nike free, ugg boots, ralph lauren pas cher, kate spade outlet, louis vuitton, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, nike air max, cheap oakley sunglasses, nike outlet, longchamp, polo ralph lauren outlet, prada handbags, nike free, nike roshe run, ray ban sunglasses, longchamp pas cher, tiffany and co, tiffany jewelry, air jordan pas cher, gucci outlet, louboutin pas cher, replica watches, jordan shoes, michael kors, oakley sunglasses, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, nike air max, louboutin, oakley sunglasses, oakley sunglasses, longchamp outlet, oakley sunglasses, air max, burberry, ugg boots, replica watches, christian louboutin outlet, chanel handbags, prada outlet, louboutin shoes

ninest123 said...

nike air max, timberland, michael kors, replica handbags, burberry outlet online, true religion jeans, hermes, michael kors, ralph lauren uk, nike air max, kate spade handbags, nike air max, nike free run uk, sac guess, hollister pas cher, tn pas cher, lacoste pas cher, michael kors outlet, burberry, ray ban uk, hollister, abercrombie and fitch, converse pas cher, true religion outlet, michael kors outlet, north face, oakley pas cher, coach outlet, new balance pas cher, nike roshe, nike blazer, michael kors outlet, ugg boots, ugg boots, hogan, michael kors outlet, coach outlet, north face, air force, lululemon, ray ban pas cher, vans pas cher, coach purses, michael kors outlet, true religion jeans, mulberry, true religion jeans, michael kors, michael kors, vanessa bruno

ninest123 said...

p90x workout, herve leger, new balance, jimmy choo shoes, hollister, nike huarache, north face outlet, converse outlet, gucci, babyliss, insanity workout, bottega veneta, longchamp, iphone cases, mont blanc, ray ban, nike roshe, timberland boots, birkin bag, asics running shoes, vans shoes, hollister, wedding dresses, celine handbags, ghd, baseball bats, north face outlet, nike air max, instyler, converse, lululemon, nfl jerseys, hollister, mac cosmetics, valentino shoes, lancel, ferragamo shoes, vans, abercrombie and fitch, ralph lauren, soccer jerseys, nike air max, chi flat iron, nike trainers, oakley, louboutin, reebok shoes, mcm handbags, soccer shoes, beats by dre

ninest123 said...

p90x workout, herve leger, new balance, jimmy choo shoes, hollister, nike huarache, north face outlet, converse outlet, gucci, babyliss, insanity workout, bottega veneta, longchamp, iphone cases, mont blanc, ray ban, nike roshe, timberland boots, birkin bag, asics running shoes, vans shoes, hollister, wedding dresses, celine handbags, ghd, baseball bats, north face outlet, nike air max, instyler, converse, lululemon, nfl jerseys, hollister, mac cosmetics, valentino shoes, lancel, ferragamo shoes, vans, abercrombie and fitch, ralph lauren, soccer jerseys, nike air max, chi flat iron, nike trainers, oakley, louboutin, reebok shoes, mcm handbags, soccer shoes, beats by dre

ninest123 said...

moncler, moncler, thomas sabo, ugg pas cher, moncler outlet, moncler, canada goose uk, louis vuitton, marc jacobs, doudoune canada goose, canada goose, links of london, pandora charms, hollister, louis vuitton, pandora jewelry, toms shoes, moncler, coach outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, bottes ugg, louis vuitton, moncler, replica watches, moncler, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, juicy couture outlet, montre pas cher, canada goose outlet, ugg boots uk, karen millen, canada goose outlet, canada goose, supra shoes, swarovski, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, ugg,uggs,uggs canada, wedding dresses, swarovski crystal, canada goose, moncler, canada goose

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...