SAHABAT BAIK.

Friday, March 18, 2011

anda adalah best friend LELAKI blogger ku..

HAYATI LAGU DI BLOG NIE..KHAS UNTUK ANDA SEMUA TERUTAMA YANG DALAM LIST ENTRI NI

hai..aku nak buat entri lagi nie..nah..gigih tak aku??hahahha..gigih lah sebab cuti sekolah so banyaklah masa nak dihabiskan terperap di bilik..emm...sebelum tu korang semua apa kbar??harap2 semua sihat lah kan??hah..ada yang sakit??emm..cepat2 lah ke klinik ya (salah satu ayat yang menunjukkan aku tace care sama korang semua)...sayang aku tak??hahahhaha...(ada motif rupanya)...

masuk ni sudah 8 bulan aku bermain dengan blogger dan dalam 8 bulan ni adalah beberapa rakan2 blog yang selalu buat aku ketawa terbahak2 di depan leptop VAIOku (menunjuk nampak) ni...yeh...betul2 ketawa terbahak2 ya..bukan yang dibuat2..tidak kurang juga yang buat aku mengerutkan dahi tanda tidak memahami apa enrti yang korang post tu..hahahhaha...mcm2 dunia sahabat2 blogger ku ni kan..

memang betullah dengan dunia blog ni banyak yang kita boleh dapat..dapat maklumat, dapat cerita tentang kehidupan orang lain dan paling penting ada diantara kita yang tidak mampu untuk meluahkan masalahnya kepada orang lain di luahkan dalam bentuk penulisan di blog kesayangannya..tahukah anda..cuba fikir2kan..sahabat baik pun tidak dapat memberikan sama seperti mana blog ini berikan kepada anda..emm..terus aku rasa mcm aku sayang sangat lah blog aku nie..kalau dapat peluk n cium..aku nak sangat peluk n cium tanda jutaan terima kasih ku..anda setuju???

ok..balik kepada topik asal...hari ini aku ingin bercerita mengenai beberapa rakan blogger yang aku TIDAK PERNAH jumpa dan ADA yang da jumpa tapi dengan kehadiran mereka di blogku dengan semua komen nakal2..dan komen2 membina aku dapat rasakan ikatan yang kuat antara mereka..sampaikan bila aku sedih pasti aku akan teringatkan mereka sebab aku juga merupakan salah seorang manusia yang tidak ada sapa2 untuk aku luahkan masalahku.BUKAN sebab aku tiada kawan tapi di kg aku ni mmg kurang sgt insan2 yang seumur aku..yang ramai pelajar sekolah dan orang2 tua..yang muda2 tu lari nun ke bandar sana...so...hanya di blog dan mereka ini lah yang banyak berinteraksi kepadaku walaupun di dunia maya semata-mata...mereka lah best friend MAYA ku dan merekalah adik, abg dan family ku...wah..sedih tak??huhuhu

mula2 mamat ni bila aku buka blog dia..tak layan sangat pun...tapi sejak dia post sesuatu berkenaan hati yang ada kaitan dengan kehidupan ku..emm..terus aku jadi ketagih dengan blog dia..asik tunggu je bila dia akan buat entri baru sebab agak pemalas sedikit dia ni update blog hahahha.(bz study tu)..entri dia pasal hati dan pasal ciri2 orang yang sayang dan orang yang mula benci kita mula membuka hatiku untuk follow blog dia..kalau baca blog pojie ni kena banyak bersabar sebab akan panjang lebar n gerentilah gambar pun banyak sebab dia pun photography..cantik2 hasil kerja yang ditunjukkan.dah jumpa pun n dia tinggi ohh..beza dalam 2-4 cm je dari aku yang 182 nie...banyak juga cerita dikongsi bersama umpama adik dengan abang..walaupun dia ni jarang nak komen entri aku tapi aku tidak akan sesekali melepaskan peluang untuk komen entri dia..best2 siut.maybe ada yang cakap dia sombong n macam2 but aku tahu dia bukan begitu...pojie, tq atas segalanya n tq sebab percaya abg untuk berkongsi cerita suka dan duka..tq juga sebab selalu ada dalam apa2 situasi.insya ALLAH suatu hari nanti kehidupan akan lebih mudah andai ko terus bersabar..do the best my bro..jangan sesekali tunduk pada keadaan kerana itu semua ujian dalam mematangkan diri..didoakan ko akan sentiasa gembira..amin

 Mamat ni jangan cakaplah..kalau aku dan dia mula saling OLOK-OLOK (bahasa sabah maksud kena mengenakan)..hah..riuhlah komen2 ku dan komen2 nya di chat-box or komen2 entri ku..hahaha..dia ni gila2 juga mcm aku..asal sandakan dan rumahnya dekat dengan rumah makcik aku di Tinusa 2...banyak jga kisah fren ni darilah keluarga sampailah awek2nya semua aku tahu.paling best tu bila barang2 yang dia bagi awek dia bila putus semua awek tu kembalikan..hahahaha..tq sebab selalu lawat2 blog ku..walaupun dia lebih pentingkan aweknya dari jumpa aku time di KL.(padan muka ko sebab putus sudah).tapi tidak mengapa sebab dia dah belanja aku top up..hahaha..(tiba2 pula bertukar ke belanja)...adan..ko harus tahu..u are the best bro..ko selalu buat aku ketawa terbahak-bahak..heheheh..plz stop call me ZIRAFAHHH

 hehehehhe..blog mamat ni best giler cara penulisan..lawak2 pun ada..sah2 lah aku dah jmpa dia masa ke JB hari tu..yang best dia ni umur baru 19 tapi bercerita mcm 91 tahun.opsss.lama juga kawan di blog n akhirnya dapat jumpa depan mata sbb nya dia kawan kepada aizul..pelajar di politeknik Pasir Gudang yang jauh sangat nak hantar pulang n hampir2 tersesat..gilakan kamera n siap bagi nama kamera Puan Malissa ok..hahahahah...tq sebab percaya untuk kongsi kehidupan adika dengan abang ni hah..tq juga sebab mendengar kisah abg yang panjang lebar time makan di KFC tu.. Mamat ni aku dah jumpa Mak dia.biar aku saja lah tahu bagaimana perjalanan kisah hidupnya.yeh..anda berjumpa dengan kaunselor sekolah.kakakak...janji ke pulau jangan dilupa ya..awas..stop call me DATO...
 hah..ni juga salah seorang kawan Maya ku..ni tak pernah jumpa cuma dengar suara je sebab kalau ada apa2 pasal blog yg  aku tak faham ada kat blog dia aku akan minta ajar kat dia ni..hahahahha..sifu nie...tapi sifu yang mengajar melalui suara je...tq sebab selalu komen2 entri aku..bila aku post je entri mesti dia akan singgah komen..agak2nya kerja dia di opis mengadap komputer n buka FB je sebab tu cepat je dia tahu kalau aku dah buat entri baru...hhahahahhaha...

 hah..ni juga kawan baik aku..juga kenal dari dunia blog..hari tu masa ke KL ada masalah besar nasip baik dia ada..dia telah menghantarku dari Kajang ke Shah Alam untuk berjumpa seseorang..mula2 tu tak kenal pun tapi dari blog kami kenal ke FB..dia juga merupakan kawan kepada kawan aku...blog mamat ni banyak berkisar pasal HATI..maybe sebab dia ni sedang melalui sesuatu yang berkaitan hati kot..kakakkak..sabar je lah fauzi...paling best time dia drive ke Shah Alam boleh2 dia pandu sesat..aku yang asal sabah kat dalam kereta tu gelaklah ala2 sin chan dan boleh2 dia tanya aku di mana jalan yang betul "hey..aku orang sabah ok..aku tidak tahu apa2 jalan di sini"...hahahha..tq sebab menjadi teman bahu kepada si dia..dan tq juga sebab banyak tlg aku n selalu komen entri2 aku..tq jg sebab belikan aku ole2 dari Indonesia tu..cantik dan mmg aku suka..tq ya..nnt belikan lagi..

hah..ni baru je kenal..dia baru buat blog but dia rajin komen entri aku..sekali aku buka blog dia rupanya dia berminat masuk dunia blog ni sebab blog aku..emm..dia selalu chat dengan aku kat FB.dia juga telah menolong aku mencari bahan berkenaan burung walit dan membantu saat aku kecemasan pasal family di indon.bisalah skrg aku masuk ke bisnis baru iaitu penternakan sarang burung walit..doakan berjaya ya....masa aku buat entri ni dia tak de header lagi so aku tawarkan diri buat header utk dia sebab aku kan baik..hahaha.tak de lah..aku faham mcm mana rasanya kalau baru nak berjinak-jinak dalam blog ni..terima kasih ya sebab banyak tlg aku.. kepada anda..teruskan belajar ya..anda pasti boleh..aminn

lastly..dia yang mengajar aku tentang dunia blogger..dari penulisannya aku dapat tahu pelbagai kehidupan yang dia lalui..pernah jatuh dan akhirnya bangun semula..dialah yang selalu memberikan semangat dan dorongan tika pemilik blog ni jatuh..tapi..kadang2 dia juga yang menjatuhkan aku..hahahhaha..blog dia ni penuh dengan gambar2 yang menarik dan tertarik..sah2 lah dia ni photography(dia jg yang ajar aku ejaan betul photography ni..dlu aku eja photograffy..nama je cikgu tapi tak pandai mengeja)..banyak juga tahu pasal kehidupan dia ni but sah2 dia belum tahu lagi pasal kehidupan aku..kenapa?sebab..aku tak cerita lagi sama dia..kakakkaka..aizul, tq atas semua jasa baik yang kau berikan kepada insan sabah nie..tq juga sebab bila aku ke JB ko tumpangkan rumah untuk stay bersama-sama kawan2 ko yang lain (man, abg ezal, faiz n chu)..korang mmg the best..blog ko adalah sumber inspirasiku untuk menaikkan lagi dunia blogger ni..teruskan usaha mu mencapai apa juga impianmu..ingat selalu kenangan di tepi laut KK tu ya...jangan dilupa...lagi satu, anda adalah manusia paling sabar dan aku kagumi itu.anda mampu bertahan dalam siatuasi ribut atau panas..aku taulah itu apa..hehehehe

hah..itulah dia blogger2 yang menjadi kawan2 baikku di dunia MAYA dan ada diantaranya yang aku telah jumpa.aku tak kisahlah rupa macam mana kalau orang tu baik sama aku...insya ALLAH aku akan baik dengan dia...itu baru lelaki..untuk perempuan..nantikan entri akan datang....

SUDIRMAN
aku menulis bukan kerna nama

38 comments:

Zuewairy said...

cayolah!
kekadang rakan-rakan diblog lebih mengetahui isi hati drp rakan-rakan yang F2F ni :)

sudirman said...

zue-iye..betul tu..wah..aku sedih lah dengar lagu nie..emmm

AfiQ said...

tu la, through blogging ni, mcm2 jenis orang kite bole jumpe.. huhuh... yg best bile jumpe yg bole jadi di dunia nyata! gitu la! =)

sudirman said...

afiq-iye..ada beberapa tu dah jmpa pun..n jadi mcm family..heheh..best lah...

ZWAN SABRI said...

blog zwan x tersenarai.. HUHU


MySuaraBlog: Jom Kesan Kehamilan Cara Orang Dulu2

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

Amboiii dok mengate aku kannn...tp tqvm for being myfren...sonok jd kawan yg nyata lepas jd kawan maya b4 dis...

sudirman said...

zwan-insya ALLAH nanti akan tersenarai..kta kena jadi kawan baik dlu ok..heheh..mcm yg lain tu..selama ni mana ada kenal mereka..baru je kenal nie hah

sudirman said...

pojie-yeh...tak sangka kan kta dapat jmpa..hehehhhehe..tq ya atas segalanya...aku kan ska main2...alamak..sesat lah..hehehhe

hawiz said...

seyes..kwn2 kt blog lg best..tak hipokrit..

adan said...

salam,
itulah kelebihannya dunia maya ni..

happy bila berjumpa.. kalau boleh tyme jumpa tu semua benda nak cerita.. hahaha..
walaupun aku tak pernah jumpa kau.. tapi,aku tau kau suka terperap di bilik..! mengalahkan perawan suci dan murni..! hahaha..

terasa dekat jugak dengan kau kan.. hahaha...
psstt..! pasal zirafah tu aku mintak maaf.. aku tak boleh kalau tak olok kau zirafah..! ko pun selalu kenakan aku kan.. itu jak cara aku mau kenakan kau balik...

chill la bro.. u the best.. teruskan penulisan blog mu.. suka baca bila ko tulis tentang hati dan perasaan..
( pujian ikhlas ni,suci dan murni)

sudirman said...

hawiz-iya..semua diluahkan diri yg sebenar di bloggg

adan-hah..ko mmg bah minta puji..hahahha..tq bro selalu bt aku ketawaaa

ajiep aries said...

TQVM n tak terhingga bro.....sedikit sbnyk dh mengajar cara2 utk mengupdate n mengkreatifkan blog ku ini.....segale jase mu akn ku kenang hingga ke akhir hayat....amin....doaku sentiase mengiringimu...

adan said...

wat pengetahuan ko..! ko pun selalu buat aku ketawa..
dan buat pengetahuan juga.. ko tu selalu ndak mau kalah.. bila aku kenakan ko.. ada jak ayat yg ko kenakan aku balik... sampai aku pupus idea mau kenakan ko balik.. kahkhakhkah

sudirman said...

ajies-yeh...bantu setakat yang mampu je...

sudirman said...

adan-hah..ko mmg bah..uda lah kedekut mau jmpa baru tu ada saja alasan..taik2 lah..lepas tu bukan main lagi jejaka hensem lah apalah..hahahha..lagi satu, ko sudah bungkus hadiahkan yg awekmu plgkan tu??kakakka..sapalah mangsa yg dapat hadiah tu nnt kan..ihhhh...

adan said...

hahaha... macam mana mau bungkus.. dia bagi aku siap dengan kotak sekali.. aku rasa tak perlu bungkus la kan... klu ada yang mau ngan aku ni.. aku bagi sak kotak tu.. hahaha

Dyka said...

mellissa! double L double S!
yeyeh! syg DATOK sudir! ngeahahahaa!

sudirman said...

adan-aku mau..ko bagi aku nnt kotak tu ya..sama isinya sekali..hahahha...mna tau aku ble bagi org lain lagi nnt..kakakakka

dyka-hahahah..salah eja ka..ih..belum lagi kami berkenalan dengan si mellissa tu...lagi pun ada udah sini 7D so mcm malas mau kenal dia tu..hahahha..syg cucuk juga..kakakka

Awangku Johan said...

argghhh... kenapa saya xda dlm entri ini.. hhuhuhu sadis la abg sudir.. huhuhu

sudirman said...

awangku-hehehhee...perlu masa kot utk kita saling kenal mengenal..hahahha..but u the best bah k..lain kali lah

saljihitam said...

"kalau dapat peluk n cium..aku nak sangat peluk n cium tanda jutaan terima kasih ku..anda setuju???"

yes absolutely. setuju sangat sangat. hehehe.

tapi kan. the best thing pasal blog abg sudirman ni, sungguh melayu bunyi bahasa yang digunakan. cikgu la katekan. hehe

sudirman said...

salji-hahahaha...bukan sebab aku ni cikgu tapi sebab aku ni asal sabah n menetap sini..nasip dah ubah skit2 cara penulisan kalau tak..emm..ala2 indon tu korang baca..hahahahah..permisi pakkkk

adan said...

hahaha.. sokong cakap mu tu man.. sebab tu aku penulisan dalam blog ku tu kadang2 macam indon.. erk bukan ko ada darah2 sana ka juga?

sudirman said...

iya ada...dua2 mak bapa mmg orang indon...heheheheh..kira asli indon tapi menetap di malaysia...

akuSEORANGpenagihBLOG said...

Baik baik, nantikan entri terbaru saya ya. HAHAHA!
*penat menunggu.

Jerul said...

blog aku mana ? ahhaha

alyana hamdan said...

wah abg..best kan3 dapat kawan dgn artis..hehe..
=)
dah berzaman skodeng blog ny baru arini nak komen..haha..hampeh kan..
=)

peace..

sudirman said...

pojie-yeh..cepat2 buat entri...tak sabarrr...
jerul-hahahha..tnggu lah entri akan datang
alyana-emm..tq komen.lain kali komen lagi ya.,.hahahaha..ehh..sapa artis tu??

apezs shah said...

salam

perghhh sempat lagi wat entry utk apezs. pastu kutuk2 charut2 yea..
banyak la.. haish!!

anyway terima kasih la cikgu man.
walaupun ko tak tunaikan nak lepak
sama bulan 3 katanya.. takpe aku tau ko sebuk kalahkan menteri aku kat sini haha.. aku kije sambil tgk blog termasuk ko nya blog juga laa hahaha.. semoga ko berjaya cikgu man... :)

sudirman said...

apezs-hehehehhe...syukurlah sebab ko tersenarai..hahahahha

Jerul said...

tunggu la nientri akan datang. hahaha

Anonymous said...

Great website you have here but I was wanting to know if you knew of any forums that cover
the same topics discussed in this article? I'd really love to be a part of group where I can get suggestions from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Cheers!

My website: appliance repair Wesley Chapel Florida Florida free estimates

Anonymous said...

I got this web page from my pal who shared
with me regarding this site and at the moment
this time I am visiting this web page and reading very informative articles or reviews here.


Take a look at my site: appliance repair Clearwater FL same day service

Anonymous said...

Magnificent site. A lot of helpful information here. I'm sending it to several friends ans also sharing in delicious. And naturally, thank you on your sweat!

Here is my homepage - top rated appliance repair Dunedin FL

ninest123 said...

louis vuitton, nike free, ugg boots, ralph lauren pas cher, kate spade outlet, louis vuitton, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, nike air max, cheap oakley sunglasses, nike outlet, longchamp, polo ralph lauren outlet, prada handbags, nike free, nike roshe run, ray ban sunglasses, longchamp pas cher, tiffany and co, tiffany jewelry, air jordan pas cher, gucci outlet, louboutin pas cher, replica watches, jordan shoes, michael kors, oakley sunglasses, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, nike air max, louboutin, oakley sunglasses, oakley sunglasses, longchamp outlet, oakley sunglasses, air max, burberry, ugg boots, replica watches, christian louboutin outlet, chanel handbags, prada outlet, louboutin shoes

ninest123 said...

nike air max, timberland, michael kors, replica handbags, burberry outlet online, true religion jeans, hermes, michael kors, ralph lauren uk, nike air max, kate spade handbags, nike air max, nike free run uk, sac guess, hollister pas cher, tn pas cher, lacoste pas cher, michael kors outlet, burberry, ray ban uk, hollister, abercrombie and fitch, converse pas cher, true religion outlet, michael kors outlet, north face, oakley pas cher, coach outlet, new balance pas cher, nike roshe, nike blazer, michael kors outlet, ugg boots, ugg boots, hogan, michael kors outlet, coach outlet, north face, air force, lululemon, ray ban pas cher, vans pas cher, coach purses, michael kors outlet, true religion jeans, mulberry, true religion jeans, michael kors, michael kors, vanessa bruno

ninest123 said...

p90x workout, herve leger, new balance, jimmy choo shoes, hollister, nike huarache, north face outlet, converse outlet, gucci, babyliss, insanity workout, bottega veneta, longchamp, iphone cases, mont blanc, ray ban, nike roshe, timberland boots, birkin bag, asics running shoes, vans shoes, hollister, wedding dresses, celine handbags, ghd, baseball bats, north face outlet, nike air max, instyler, converse, lululemon, nfl jerseys, hollister, mac cosmetics, valentino shoes, lancel, ferragamo shoes, vans, abercrombie and fitch, ralph lauren, soccer jerseys, nike air max, chi flat iron, nike trainers, oakley, louboutin, reebok shoes, mcm handbags, soccer shoes, beats by dre

ninest123 said...

moncler, moncler, thomas sabo, ugg pas cher, moncler outlet, moncler, canada goose uk, louis vuitton, marc jacobs, doudoune canada goose, canada goose, links of london, pandora charms, hollister, louis vuitton, pandora jewelry, toms shoes, moncler, coach outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, bottes ugg, louis vuitton, moncler, replica watches, moncler, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, juicy couture outlet, montre pas cher, canada goose outlet, ugg boots uk, karen millen, canada goose outlet, canada goose, supra shoes, swarovski, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, ugg,uggs,uggs canada, wedding dresses, swarovski crystal, canada goose, moncler, canada goose

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...