SAHABAT BAIK.

Wednesday, February 16, 2011

MAULIDUR RASUL sesuatu yang pelik.

Bismillahirohmanirahim...Assalamualaikum W.W.B..emm..kena jadi alim ulama hari ni ya sebab baru je kita menyambut ketibaan hari kekasih sedunia iaitu Hari Kelahiran Nabi Muhammad S.A.W..semoga kita semua akan mendapat keredhaan dari ALLAH SWT atas apa juga tauladan yang kita ikut dari Rasulullah..amin..

Hari ni Man nak kongsikan sesuatu..mesti ada yang menaikkan kening dan tidak kurang juga yang mengerutkan dahi bila melihat tajuk entri nie..hah..korang jangan cakap man buat ajaran sesat pula ya..ni betul2 berlaku ..apa yang pelik tu adalah berkenaan dengan amalan Rasulullah..maybe bagi kita pelik tapi sebenarnya itulah yang terbaik untuk semua umatnya seperti kita nie...semua itu ada kebaikannya kalau tidak percaya amalkanlah..ok2..ni dia..

1. Jangan makan SUSU + DAGING
2. Jangan makan DAGING + IKAN
3. Jangan makan IKAN + SUSU
4. Jangan makan AYAM + SUSU
5. Jangan makan IKAN + TELUR
6. Jangan makan IKAN + DAUD SALAD
7. Jangan makan SUSU + CUKA
8. Jangan makan BUAH + SUSU cth KOKTEL
9. Jangan Makan Buah selepas makan nasi sebaliknya makan buah terlebih dahulu baru nasi
10. Tidur satu jam selepas makan tengah hari
11. Jangan sesekali tinggal makan malam..siapa2 tinggal dia akan cepat dimakan usia dan kolestrol akan bertambah

ni hanyalah dari sudut makanan sebab man percaya makanan adalah faktor utama kepada penyakit..setiap padanan makanan di atas tak ble dimakan pada satu masa yang sama..mesti ada sebabnya..so..hati2 ya...

dari senarai di atas Man pun kadang2 ada yang termakan dan maybe korang jg begitu ..dari senarai tu juga ada yang pelikkan..hah..itulah amalan Rasulululah..maybe ada yang tidak tahu jadi apa lagi copy n print cepat..semua amalan ni tidak akan nampak dalam masa terdekat tapi ia akan kelihatan hasilnya dalam jangka masa yang panjang...amalkanlah selalu ya...


pesanan lemah lembut ini dibawakan oleh

SUDIRMAN
"aku menulis bukan kerna nama"

13 comments:

monalea said...

8. Jangan makan BUAH + SUSU cth KOKTEL .

ni memang selalu makan ni.

♥ AMOYELLA said...

weeeeeee...suka makan ABC buah! >.<

AmirFX said...

Pesanan lemah lembut... haha... Paling pelik kalau time makan buah sebelum makan nasi.. Tapi mmg ada hikmahnya d situ.. Ada banyak pakar mengesahkannya dah... Buah perlu diambil dahulu sebab buah mudah nak lawas..

Ayuni said...

thanx, good information...

adan said...

info mu menarik pok.. ndak pernah ku dengar.. thanks sharing..

sumaiyah mokhtar said...

thanks infomation :) sangat bagus untuk dikongsi :)

mr.syazwan said...

da tahu da pasal ini..

tpi org kata boleh je makan dalam 1 pinggan tpi

jangan makan sekali serentak masuk dlm mulut

itu yg di dengar lah

huhu

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

on thanks kongsi benda ni... dulu pernah tahu pasal benda ni cuma kelupaan...

apa yang disuruh selalunya memang ada kebaikkannya...
jaga kesihatan perut anda untuk menjamin kesihatan diri anda... heheh... (n_n)

Farhana Sahri said...

IKAN + DAUD SALAD...selalu buat..huhu..mse kt kolej..1sem sme lauk

sudirman said...

nah..mari lah kta sama2 amalkan cara Rasulullah...

ninest123 said...

louis vuitton, nike free, ugg boots, ralph lauren pas cher, kate spade outlet, louis vuitton, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, nike air max, cheap oakley sunglasses, nike outlet, longchamp, polo ralph lauren outlet, prada handbags, nike free, nike roshe run, ray ban sunglasses, longchamp pas cher, tiffany and co, tiffany jewelry, air jordan pas cher, gucci outlet, louboutin pas cher, replica watches, jordan shoes, michael kors, oakley sunglasses, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, nike air max, louboutin, oakley sunglasses, oakley sunglasses, longchamp outlet, oakley sunglasses, air max, burberry, ugg boots, replica watches, christian louboutin outlet, chanel handbags, prada outlet, louboutin shoes

ninest123 said...

nike air max, timberland, michael kors, replica handbags, burberry outlet online, true religion jeans, hermes, michael kors, ralph lauren uk, nike air max, kate spade handbags, nike air max, nike free run uk, sac guess, hollister pas cher, tn pas cher, lacoste pas cher, michael kors outlet, burberry, ray ban uk, hollister, abercrombie and fitch, converse pas cher, true religion outlet, michael kors outlet, north face, oakley pas cher, coach outlet, new balance pas cher, nike roshe, nike blazer, michael kors outlet, ugg boots, ugg boots, hogan, michael kors outlet, coach outlet, north face, air force, lululemon, ray ban pas cher, vans pas cher, coach purses, michael kors outlet, true religion jeans, mulberry, true religion jeans, michael kors, michael kors, vanessa bruno

ninest123 said...

moncler, moncler, thomas sabo, ugg pas cher, moncler outlet, moncler, canada goose uk, louis vuitton, marc jacobs, doudoune canada goose, canada goose, links of london, pandora charms, hollister, louis vuitton, pandora jewelry, toms shoes, moncler, coach outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, bottes ugg, louis vuitton, moncler, replica watches, moncler, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, juicy couture outlet, montre pas cher, canada goose outlet, ugg boots uk, karen millen, canada goose outlet, canada goose, supra shoes, swarovski, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, ugg,uggs,uggs canada, wedding dresses, swarovski crystal, canada goose, moncler, canada goose

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...