SAHABAT BAIK.

Wednesday, January 19, 2011

APA KORANG RASA BILA ORG PANGGIL ANDA "KUDA"

Hai..uiii..sebelum tu Man nak cover muka dulu skit..sebab..rasa malu lah buat entri yang bawah nie pasal KOSONG tu..wah..bila dah normal n tak jiwang2 ni Man tgk balik entri tu..tiba2 man rasa yang malu sangat2..hahahahha...kenapa tu ya?...apa pun Man nak ucapkan terima Kasih kepada kawan2 yang bagi semangat time Man down sekejap ..(ihhh..bikin malu lelaki je)..lariiiiiiiiiiiiiiiiii..sembunyi bawah meja jap..

ok..ok..untuk kawan2 yang bagi semangat dan komen entri Man pasal kosong ni..ada sesuatu untuk anda.....Man nak bagi sesuatu untuk korang..kira mcm penghargaan untuk kawan2 yang sapport Man nie...emm..cepat bagi alamat..(msej kat FB ye n bagitau apa nama Blog supaya Man dapat tgk betul ke korang ada komen kat situ)...Man nak pos hadiah tu..tunggu lah apa hadiah tu k...hah..ni lah kelebihan sapa2 yang rajin komen entri Man..hihhihi...

emm..petang2 yang indah ni Man ditemankan dengan pelajar sekolah kat bilik..entah lah mereka nie..bila mereka tgk je blog or status Man yang pelik2 hah..mula lah datang sini tu..(mereka risau agaknya)..yeh..jom nak ceritakan kat korang pasal manusia yang di panggil kuda..

suatu hari..adalah seorang mamat tu sedang memandu dengan angkuhnya..dia ni mmg pantang kena jerit or kena hon kat jalan..kalau ada je yg buat mcm tu terus dia tunjukkan isyarat lucah dan memekik tak tentu pasal...time dia memandu dengan khusuk tu tiba2 lalu kereta kancil dan berlaku lah dialog ini..

Pakcik Kereta Kancil     :..oiii..Kuda...oiii...Kuda...
Mamat angkuh              : sialan kau..kau panggil aku kuda...oiii..sedar diri lah oiii
Pakcik Kereta kancil     : oiii kuda ....(lagi kuat suara pakcik ni melawan suara si mamat tu)
Mamat Angkuh             : Lantak kau lah orang tua....

korang nak tau tak apa berlaku lepas tu..hah..tgk gambar ni...

hahahahha..kesimpulannya..bila ada orang cakap apa2 pasal anda baik selidik dulu..jangan terus salah faham sebab mungkin ada sesuatu yang ingin disampaikan..Pakcik tu nak bagitau kat jalan depan tu ada kuda..but Mamat tu ingat dia yg dipanggil kuda..hihihihi...(sekadar hiburan  dan jalan cerita diubah sedikit agar dapat pengajaran di situ..hihayyyyy)

SUDIRMAN
"aku menulis bukan kerna nama"

12 comments:

sArAh said...

ni citer betul ke tipu? hee~
ape2 pun mmg ade pengajaran kt cite ni.. :)

cHEnTa TiKa said...

mak oi kuda tu... kalu lembu penah la dengar... ngeh3...

nak fb...

adan said...

hahaha.. besarnya kuda tu... takkan la pemandu tu tak nampak... ketawa aku baca entri ni... hahaha

Arikal Razali said...

haha semangat . betul betul . ni la orang cakap serang tak pakai helmet . sian dia langgar kuda .

AmirFX said...

Hahahaa... Lawak gila... Tu lah cakap siang dengar2 cakap malam pandang2... Dier tak nampak kuda malam hari kot.. haha...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

Sibbaik x tenuk ke...miahahaha...

::Cik Zatie:: said...

ya ampunnn,hahaa..betul2 ke nih?

fardya said...

hehehe....nasib bukan binatang tu (khinzir)....pacik pacik...

shera haifa said...

ya allah..snguh dsyat

cik juja mafia said...

ni cite reka2 je kan?..huhu...

kuda ada kat lencana juja...
so tak kisah punyoo~

izzati shahidan said...

haha,adoyai. . itula,ikut sgt prasaan. . kan da kna "cium" ngan kuda. .

najah hijriah said...

hahahahaha.....btl2. kene dgr dulu cte...jgn terus melatah...amek tindakan tburu2..byk masalah nt dtg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...