SAHABAT BAIK.

Friday, December 10, 2010

Tanda2 anda dilanda kebosanan tahap melampau

salam sejahtera dan salam satu Malaysia (terskema pula)..emm..sejak akhir2 ni selalu je aku update entri dalam blog ni kan?mesti korang cakap "apalah mamat tinggi lampai ni asik nak update blog je..bukan tercalon dalam blog pilihan malaysia pun ..hey!!mati2 aku letak link mencalonkan diri sendiri (gelak dlu..hahahha) but dari 400 lebih senarai yg keluar satu pun tak da nama blog aku..darilah no 1 sampai no 438 aku eja satu2 tulisan rumi tu tak da juga nama sudirman..tak pa lah..bukan rezeki aku kan..namun, bagi hati dan perasaan ku ini blog aku tetap juara untuk diri ku sendiri..hehayyy!!!
Hah..korang tengok besar2 tajuk entri tu..bosan tak korang baca blog aku??hahahah..kalau bosan baik blah cepat nanti ada yg mati kebosanan pula..emm..aku saja nak tulis entri ni sebab td time aku mandi terfikir tentang kebosanan yg aku alami hari ni sampaikan kat FB..ble2 aku post status "selamat hari jadi untuk diri sendiri"..gila apa aku ni??hari jadi dah lama berlalu ni hari jadi apa pula?..18 sept..hah..cepat pasang reminder kat hp..18 Sept yer...yg best ramai ni msej kat FB n ucap selamat hari jadi..tergelak besar aku huhayyy..

TANDA2 anda dilanda kebosanan tahap melampaU
1. korang akan sentiasa duduk sampai sakit punggung mengadap leptop dan FB segala..tanpa ada apa2 tujuan tiba2 korang akan tukar status yang merepek dan bukan2..kadang2 sampai ada yang menjerit-jerit dan meminta tlg kat FB.Bagi yang suka berjiwang tu hah mula lah tu tulis yg romantik2 dan jiwang2 berkarat..huhayyy.yg ada Blog mulalah jampi serapah dikeluarkan..macam aku skrg..(kantoi tgh bosan)

2. tanpa ada apa2 tujuan korang tiba2 melayan perasaan mendengar lagu kegemaran korang..tanpa disedari korang akan feeling habis sampai ada yang menangis meleleh-leleh air mata dan air liur..korang akan dapati perasaan lama korang bersama insan2 tersayang akan datang..fuh...lentok abis korang time nie...haha..jumpa dukun cepat2...

3. korang akan memasang lagu kuat2 pastu pegi depan cermin dan menari membodohkan diri sendiri..tgk gerak tari yang korang cipta sendiri ntah dari negara mana dan tanpa segan malunya korang menari dan terus melompat-lompat keriangan..hahahha..sesekali korang akan ketawakan jenis tari yang korang sendiri tak tahu apa yg korang tgh tarikan...betul tak..hah..jgn nak menipu..hehe

4. mula lah korang sms kawan2 ajak ke mana2..tak pedulilah tgk wayang ke apa ke yg penting dapat keluar dari rumah.tapi bagi anda yang tak da kenderaan hah..mula lah berfikir siapa mangsa nak dikerjakan nie..segala ayat manis fullamak korang keluarkan untuk memujuk bakal2 mangsa korang..hah...

5. bila semua usaha ni tak menjadi dan kawan2 fb tak melayan chat..korang akan stay depan TV melihat apa2 saja wayang yang ada..bila dah iklan korang akan bangun menuju ke leptop dan melihat-lihat kalau2 ada yang membawa anda untuk bersembang...huhayyy..naya tahap kebosanan korang kan...

6. ni lagi best..korang akan kelihatan kusut masai..rambut tak berminyak..bagi lelaki hanya memakai boxer ke sana dan kemari..makan tak henti dan lepas tu bekangkang depan tv tak ingat dunia..hahaha..girl pula..mula lah tu nak betulkan bedak dan tgk2 muka kalau2 ada yg perludi tacap segala..hahhahaha

ok2..rasanya korang perlukan tips ni kan bagaimana cara untuk mengatasi boring..aku ada belajar ni dalam bidang psikologi..tapi..tunggulah di entri lain yer..hehehe
mat malam semuanya..esok nak ke UPSI nie..wah..wah..dah 3 tahun tak ke sana nie..emm

P/S -untuk tawaran RM200 dan hadiah misteri lain..penyertaan masih dibuka..sila daftar cepat..cara nak daftar sila baca entri di bawah..


SUDIRMAN
"aku menulis bukan kerna nama"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...