SAHABAT BAIK.

Tuesday, August 16, 2011

KENANGAN DI TARIAN INTERNATIONAL..(forklow)

baru2 ni aku telah membawa pelajar2 ku dan juga guru2 lain untuk menyertai satu pertandingan tarian peringkat international...ada 18 negara terlibat untuk program tu dan diMalaysia ada 24 sekolah yang ambil bahagian..emmm...memang sangat best sebab dapat berkenalan dengan kawan2 baru dari Indonesia..thailang..afrika...amerika..jepun..china..taiwan dan mcm2 lagi..pelbagai peristiwa berlaku di sana..darilah pahit manis..semua digabungkan menjadi satu pakej...

Kami adalah sekolah yang julung kalinya menghantar penyertaan..risau juga sebab semua yang masuk adalah sekolah2 berpengalaman..ada yang juara sebelum ini...tapi atas dasar ingin memberi pengalaman dan pendedahan kepada pelajar kami SMK Bukit Garam 2 tetap menyahut cabaran...kalah menang belakang cerita...pengalaman paling manis bila terpaksa menjahit pakaian penari menggunakan tangan sampai jam 5 subuh..hari2 sakit kepala sebab kurang tidur wei...tapi seronok sebab sambil2 menjahit tu ketawa bersama rakan2 dan juga pelajar2..memamg kenangan yang tidak ble dilupakan lah..

yang aku tak puas hati sejujurnya pengacara majlis tu..aduh..macam aku nak lari je tolak dia pastu rampas mikrofon n biar aku yang yg handle semua...bahasa tunggang terbalik sah2lah aku ni cikgu tak mengutuk dari belakang kan..pastu..SMK Bukit Garam II(II Tu disebut dua ya) tapi dia pegi sebut SMK Bukit Garam sebelas ..Semua sekolah yang ada tanda II bermakna 2 disebutnya 11...oiiii...takkan lah satu daerah tu ada 11 sekolah yang sama nama wei..haiya..agak2lah kan....

apa yang menjadi sejarah apabila kami yang pertama kalinya masuk telah menjadi JOHAN keseluruhan...kareografi terbaik..susunan muzik terbaik..penari prempuan terbaik dan johan keseluruhan yang membawa pulang wang tunai hampir RM7 ribu...malam tu kami guru2 betul2 teruja sampai melompat-lompat bila diumumkan juaran.juara bertahan pun tumpas dengan sekolah kami...YA ALLAH..masa tu..negara2 lain ramai yang berdiri memberi tepukan......fuhh...satu kenangan manis ni...


 ANTARA KERATAN AKHBAR YANG MEMUATKAN SEKOLAH KAMI..ASAL DARI KAMPUNG PASTU MASUK PAPER TAK KE TU MELETUP SATU SEKOLAH.HUHUHUH
Baju untuk tarian Kreatif Lagenda Puteri Batu tuluk..untuk anda melihat tarian ini..
sila klik Youtube ini
 tarian kedua adalah tarian Titikas..
sila klik ini untuk melihatnya

semoga kejayaan ini menjadi aspirasi kepada anda semua..tidak semestinya kita dari kampung..kita orang yang paling last join mana2 aktiviti atau pertandingan tanpa ada pengalaman kita tidak boleh mencipta kejayaan..paling penting adalah semangat dan perjuangan kita....

now...gambar2 aku lah kat sana...huhuhuh..mcm bukan cikgu sudah ku tgk..hahahahha
 penari2 dari Filipina....siapa tinggi????
 penari dari rusia...siapa lagi tinggi???
 penari dari khazaztan...siapa tinggi???
 penari dari thailand..siapa lagi tinggi???hahahahaha..semua aku wei...

lagi satu..kalau korang tgk Youtube tarian tu...muzik tu semua live ya...semua dimainkan sendiri oleh pelajar dengan alatan yang dibuat sendiri cuma tidak ditunjukkan dalam video..mereka ada berdiri di tepi pentas bermain alat muzik tu...

SUDIRMAN
aku menulis bukan kerna nama

15 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

congrate skolah ko man...dari seklah yg orng x knal & sekarang TERKENAL ~~

eddy syrol said...

tahniah utk sekolah anda (~_~)

Jerul said...

tahniah tahniah :))

Dorris Angel said...

Tahniah! ini satu flatform utk mengangkat nama sekolah....tahniah sekali lagi.:)

http://jejak-jejakkecil.blogspot.com

SheNn said...

BIG TAHNIAH untuk sekolah anda ! DAEBAK la ! :P

Ri said...

adehh.. memang sangat menarik la, man.
musical arrangement, koreografi, lighting semua memang tepat- especially tarian kreatif tu.
rasa macam nak jadi muda semula dan join in :D

Anonymous said...

Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and gave
it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She put the shell
to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!


Check out my web site - freezer & appliance repair Wesley Chapel Florida Florida

Anonymous said...

I do agree with all the concepts you've offered to your post. They are very convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are too short for novices. Could you please prolong them a little from next time? Thanks for the post.

Also visit my web site - professional appliance repair Dunedin FL

Anonymous said...

Very great post. I simply stumbled upon your weblog and
wished to say that I have truly loved surfing around your weblog posts.
After all I'll be subscribing for your rss feed and I'm
hoping you write once more soon!

Visit my homepage Appliance Repair St. Petersburg

Anonymous said...

It's not my first time to pay a quick visit this web page, i am visiting this site dailly and take fastidious facts from here everyday.

Feel free to surf to my blog; Appliance Repair Largo

ninest123 said...

louis vuitton, nike free, ugg boots, ralph lauren pas cher, kate spade outlet, louis vuitton, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, nike air max, cheap oakley sunglasses, nike outlet, longchamp, polo ralph lauren outlet, prada handbags, nike free, nike roshe run, ray ban sunglasses, longchamp pas cher, tiffany and co, tiffany jewelry, air jordan pas cher, gucci outlet, louboutin pas cher, replica watches, jordan shoes, michael kors, oakley sunglasses, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, nike air max, louboutin, oakley sunglasses, oakley sunglasses, longchamp outlet, oakley sunglasses, air max, burberry, ugg boots, replica watches, christian louboutin outlet, chanel handbags, prada outlet, louboutin shoes

ninest123 said...

nike air max, timberland, michael kors, replica handbags, burberry outlet online, true religion jeans, hermes, michael kors, ralph lauren uk, nike air max, kate spade handbags, nike air max, nike free run uk, sac guess, hollister pas cher, tn pas cher, lacoste pas cher, michael kors outlet, burberry, ray ban uk, hollister, abercrombie and fitch, converse pas cher, true religion outlet, michael kors outlet, north face, oakley pas cher, coach outlet, new balance pas cher, nike roshe, nike blazer, michael kors outlet, ugg boots, ugg boots, hogan, michael kors outlet, coach outlet, north face, air force, lululemon, ray ban pas cher, vans pas cher, coach purses, michael kors outlet, true religion jeans, mulberry, true religion jeans, michael kors, michael kors, vanessa bruno

ninest123 said...

p90x workout, herve leger, new balance, jimmy choo shoes, hollister, nike huarache, north face outlet, converse outlet, gucci, babyliss, insanity workout, bottega veneta, longchamp, iphone cases, mont blanc, ray ban, nike roshe, timberland boots, birkin bag, asics running shoes, vans shoes, hollister, wedding dresses, celine handbags, ghd, baseball bats, north face outlet, nike air max, instyler, converse, lululemon, nfl jerseys, hollister, mac cosmetics, valentino shoes, lancel, ferragamo shoes, vans, abercrombie and fitch, ralph lauren, soccer jerseys, nike air max, chi flat iron, nike trainers, oakley, louboutin, reebok shoes, mcm handbags, soccer shoes, beats by dre

ninest123 said...

moncler, moncler, thomas sabo, ugg pas cher, moncler outlet, moncler, canada goose uk, louis vuitton, marc jacobs, doudoune canada goose, canada goose, links of london, pandora charms, hollister, louis vuitton, pandora jewelry, toms shoes, moncler, coach outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, bottes ugg, louis vuitton, moncler, replica watches, moncler, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, juicy couture outlet, montre pas cher, canada goose outlet, ugg boots uk, karen millen, canada goose outlet, canada goose, supra shoes, swarovski, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, ugg,uggs,uggs canada, wedding dresses, swarovski crystal, canada goose, moncler, canada goose

chenlili said...

adidas trainers
oakley sunglasses outlet
oakley sunglasses
timberland boots
timberland boots
abercrombie and fitch
adidas nmd
adidas nmd
adidas nmd runner
adidas originals
hzx20161220

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...