SAHABAT BAIK.

Sunday, April 24, 2011

AKU PENAT LAH WEIIII

assalam..Ya ALLAH..kenapalah aku byk kerja ni???wahhhhhh...aku mau ek ek..tiba2 meroyan (tq tu aizul marcello perkenalkan aku dengan perkataan meroyan)...maaflah kepada pembaca  sebab aku tiada masa sejak akhir2 ni untuk mengUPDATE story di blog serba hitam  ni..maklumlah sekarang ni di sekolah musim2 kem segala kem diadakan...yg menjadi mangsa dan pemangsa adalah guru Kaunseling..semua kena mengeluarkan otak di atas meja n tengok apa idea2 yang keluar lepas tu kelam kabut buat kertas kerja, meeting sambil makan2 keropok dan menguruskan segalanya...(sangat best meeting sambil guna iphone buka2 fb ye..sila cuba tapi pastikan anda bukan duduk disebelah majikan silap2 haribulan anda diberi makian free..)...

bila bercerita pasal kesibukan bekerja ni pelbagai karenah rakan2 seperjuangan yang dapat dilihat dan tidak kurang juga gelagat pelajar yang membz kan diri ingin tahu apa dan kenapa serta mengapa cikgunya jadi begini..isss..sibuk je kamu ni..main jauh2 boleh kah??...time2 mcm ni lah baru korang semua nak datang jumpa dan bawa berborak pasal awek korang tu..tapi..aku suka sebab boleh sama2 gosip n kalau ada CHAN boleh aku sambar awek2 korang.....hahahhahaha...padan muka...

oh ya..aku nak kongsikan dengan korang hobi terbaru aku...sebenarnya hobi ni dah lama cuma masa kecik2 dlu hobi ni terbengkalai sebab ayahku yang macho tapi pendek itu mencegah dari aku memperkembangkannya.abis semua dilepaskan ke udara...yang aku maksudkan disini adalah menternak burung..yeh...aku mmg suka sama burung..i love burung..oiiii...korang jangan fkir burung lain pula ya...tak HINGIN aku burung yang sedang bermain-main difikiran korang skrg tu..hah...betul kan??korang fkir itu kan...jgn tipu..hahahhahah
ni lah hobi terbaru aku..best pelihara burung ni sebab jinak dan senang dijinakkan..bila masuk sangkar je burung2 ni akan hinggap dibahu n main2 kan telinga dan ada juga yang mengigit hidung..manjanya...bila penat2 dari kerja perkara pertama yang aku lakukan adalah bermain-main dengan burung ni..lagi best bermain dengan burung ni daripada my lover sebab sah2 mereka takkan menjerit..takkan pukul..takkan menangis n takkan belasah aku..kalau orang tersayang aku tu hahahha..dimarah..dibebel..dipukul..dipaksa mandi..tapi (ayat cover ni ya..)..gua tetap sayang sam lu...hehayyyyyyyyyyyyy...

Burung ni aku gelar sebagai Burung Cinta sebab asik nak berKISS saja..depan2 aku pun tak pandai malu asik berkiss saja..haiya..burung jenis mcm ni kena dibela oleh manusia sebab keadaan luaran tidak sesuai untuk kehidupan mereka..tidak boleh terbang jika dalam keadaan hujan..tidak boleh terkena air..tidak pandai mencari makanan sendiri...hah..sebab tu aku bela..korang try lah..korang akan terpaku dengan kejinakannya dan kecantikkan bulu2nya..betul2 kemas dan pandai menghiburkan hati yang sedang duka...
hah..ni burung serindit..kalau cuti2 sekolah aku akan menjerat burung2 ni depan rumah..hahahah..guna gam tikus je ya..lepak2 berFB n bila dengar ada yang lalu terus keluar gerenti si merah ni akan memanggil...setakat ni baru ada 8 ekor...7 daripadanya ditangkap sendiri mengunakan burung atas ni sebagai umpan...seronoknya kehidupan di kg...

korang semua doakan hobi baru aku ini berjalan lancar ya..kepada anda yang belum join CONTEST Sahabat tu..join lah ramai2..entri tengok je kat bawah ni hah....

ok..mau pulang dari sekolah sudah nie...jangan nakal2 ya..

SUDIRMAN
aku menulis bukan kerna nama

11 comments:

adan said...

salam.. wah adakah aku orang 1st komen..

wei..! ko buat entri pasal burung ni tade pun orang terfikir pasal burung tut tu.. ko jak yg gila memikirkannya... kahkakahkha... lamanya la baru si zirafah ni mau update blog..! kijam..kijam..kijam...<===<< ayat lanjik..! hahahaa...

nanti klu aku balik sabah aku mau satu burung kau boleh? JANGAN LUCAH PASAL BURUNG YANG AKU MAU TU AR..!!!!

adan said...

AKU LAGI ORANG 1ST KOMEN... KAHKAHKAHKAH...

sudirman said...

hahahahha..blog ku ni jadi blog peribadi udah...privacy..hanya org2 tertentu saja dapat tgk...hahahhaha...bz betul aku bah..byk btl kerja n itu buat aku tidak smpt mau update blog...

adan said...

biar betul ko.. blog ni peribadi.. yang ko publish kat fb tu apa pasal? kehkehkehkeh...

wei..!! aku mau burung mu satu ar..!!! khakahkahkaha

wan nur syuhada said...

wah abg man... mnat burung yer...
tp btolkn abg.. bila kta minat somthng, bla kta tgk je mst kta rsa tenang n best je kn...

tp sy ska ikan lg..
tenang je tgk... apa lg abg..
teruskan minat 2... :D

ajit_171 said...

dalam banyak2 burung... burung apa yg tua ckgu???

sudirman said...

burung kakak tua lah..hahahhaha

Joetjbd said...

wah abg man... mnat burung yer... tp btolkn abg.. bila kta minat somthng, bla kta tgk je mst kta rsa tenang n best je kn... tp sy ska ikan lg.. tenang je tgk... apa lg abg.. teruskan minat 2... :D

Anonymous said...

I've been surfing on-line more than three hours as of late, but I by no means found any interesting article like yours. It's pretty worth sufficient for me.
Personally, if all website owners and bloggers
made excellent content material as you probably did, the internet shall be much
more useful than ever before.

My blog post: dishwahser & appliance repair Wesley Chapel Florida Florida

Anonymous said...

It's very simple to find out any matter on net as compared to textbooks, as I found this post at this site.

My weblog ... dishwahser & appliance repair Clearwater FL

Anonymous said...

Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit
and sources back to your website? My website is in the
exact same area of interest as yours and my users would truly benefit from a lot of the information you provide here.
Please let me know if this alright with you. Cheers!

my site; sameday service appliance repair Dunedin FL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...