SAHABAT BAIK.

Monday, January 24, 2011

Sedih tgk Dia...emmm...

salam..aduiii..tlg lah..hari ni begitu bz disekolah ya..banyak proposal kena disiapkan but alhamdulillah sebelum pulang selesai semuanya..time diam2 tiba2 bunyi Iphone (lagu maher zain k)..murid yang kemalangan masa hari ahad tu call...hah..
tiba2 dapat idea nak buat entri pasal dia nie hah.. 

emm..untuk pengetahuan semua, semalam (isnin) man tak balik rumah sebab menemani dan menjaga student kat hospital yang patah kaki dan tangan ekoran motor yang dinaiki terjatuh di lereng bukit...dia ni kebetulan satu kg dengan Man so..dah alang2 ke sana tu so Man ambiklah masa melawat n berborak2 dengan dia untuk bagi semangat agar mengambil semua ujian ALLAH ini sebagai pengajaran kepadanya..semasa kemalangan ini berlaku bukan setakat pelajar ni jatuh motor patah tangan dan kaki tetapi sebuah kancil yang lalu sempat memijak tangan sebelah kirinya..so..korang faham2 lah apa berlaku k...maybe semua ini ada hikmahnya..

 kaki ni akan dimasukkan besi sebab tulang yang ada di dalam telah mengalami retakkan yang teruk..time datang melawat ni pun ada 6kg besi digantung untuk menarik semula tulang2 tu..
 kalau korang lihat di paha ada bungkusan putih tu...hah..kat situlah tulang tu terkeluar..betul2 terkeluar tulang tu..retak n keluar melimpasi kulit dan terlihat diluar sepanjang 5inci...hihhhh
 tangan ni yang digilis kancil..tulang2 juga telah retak dan memerlukan simen dan besi..emm..tak boleh gerak...
hah..ni lah keadaannya..asik menangis je..kecian juga..(man dapat izin ye untuk letak muka dia kat sini)..korang jangan nakal tgk kat tengah2 tu ya..dia pakai spender juga tu..hahaha
 Man sempat jumpa doktor yang bertugas dan Dr telah menerangkan kepada Man berpandukan pic di atas bahawa pelajar ini akan dimasukkan simen dan besi seperti gambar ini...lihat tak besi tengah2 tu..tulang digergaji dan dimasukkan besi kat dalamnya..aduiiii
hah..ni jg contoh tulang untuk pelajar ni..

emmm..kepada korang dan diri Man sendiri..hati2 lah bila memandu or membawa motor ya..sebelum keluar tu bacalah doa banyak2..jangan laju2...nanti jadi lain pula..tak pasal2 Mak Bapa sedih ...emm..semasa Man melawat ni orang sebelah pelajar ni lagi teruk..kaki mamat tu telah digilis lori dan tempurung lutut hancur beserta kaki..mmg agar suka untuk diselamatkan tulang2nya..maybe akan dipotong kot...doakan saja untuk mereka ya...

P/S peringatan untuk kita semua..jangan memandu laju.

korang bagilah kata2 semangat ya..sebab nanti Man akan print komen2 tu n bagi pelajar nie..

SUDIRMAN
"aku menulis bukan kerna nama"

22 comments:

mazni md said said...

allahhuakkbar... kesian pelajar tu..
kim salam pada dia ya..

KyêrulL said...

inalillah~ samalah dengan sy budak niE, 4 bulan lepas saya pun excident motor langgar pajero, patah peha kiri + patah tgn kanan + dahi terkoyak + mata kiri rosak . sekarang jalan pakai tongkat.. semoga beliau cepat sembuh..

saljihitam said...

ouch ouch. ngiluu --"

cepat cepat la sembuh yeww. kuatkan semangat

adan said...

kuatkan semangat..!!! semoga cepat sembuh...

Anonymous said...

masyaallah..kesiannye budak ni..smoga cepat sembuh ye...

izzati shahidan said...

mashaAllah. . kesiannya. . zaty pon baru lepas eksiden bln 11 thun lps ngan kakak,kakak patah kaki,tapi zaty rasa bdk ni lagi teruk la. . hmm,sbr je la eak,nk wat cmne da trtulis dlm loh mahfuz. . setiap kesabaran ketika kita menempuh ujian dan musibah dari ALLAH maka gugurlah dosa-dosa kita. .

najah hijriah said...

dik, sabar banyak2 ye... jgn banyak sedih.. yg penting adik kene kuat semangat.. doa banyak2 ye...jangan mudah putus asa tau.. hidup perlu diteruskan...moga cepat sembuh ya... cukup dengan baca tulisan cikgu man ni akak tau macam mane adik perit nk lalui dugaan yg besar nih... sbr ye.. mesti ade hikmah disebalik perkara ni berlaku...

ikhlas dr kak ana.

ezahsaje said...

assalamualaikum. ckp sini mmg senang sbb bkn kite yg rasa sakitnye awk tu. inshaAllah. semua ni ada hikmah. cpt or lmbat nmpak hikmah tu, depends on diri kite sendiri mcm mana kita menilai kehidupan selepas semua yg dah jadi ni. let bygone be bygone. at least Allah bagi awk pengalaman utk rasa accident tu mcm mna. jadikan semua tu sebagai pengajaran yg sgt berguna utk hidup yg akan datang :)

ezahsaje said...

lupa nk ckp. get well soon ya. akak doa awk cpt sembuh. nnti da kembali hensem bole tgkap gmbo byk2 mintak chegu man post entry pasal awk lg. glamer taw :D

NURUL NADIAH MAMAT said...

Allahuakbar....
kuatnya ujian Allah bagi kat dia...
moga dia tabah dan cepat sembuh seperti sediakala.....

LiFe KaMi said...

kesian dia,
harap dia dapat cepat sembuh dan bole blajar semula..

meen.. said...

Astaffirullah.....kesiannya..sabar ek...patah kaki plk tu.pastu boh plk besi..ermm..sakit2 sgt2....haaa...bla tyme ujan mmng rsa la..sakitt la...ermm..xpa..jgn ptus asa..setiap pa yg dtg tu smoanya da hkmah...semuanya d tentukan oleh qodo n qadar ALLAH..harap bersabar..Allah syg hambya..jgn sesekali kita mnyalahsahkan sesuatu yg berlaku atas dr kita...bersabar penting dlm khidupan...smile always..=)no sad..

fardya said...

innalillahi..kesiannya, banyak bersabar ya adik,ada hikmah di sebalik semua tu..sama2la berdoa semoga semuanya baik2 saja....

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

hadoiyai..sgt2 seram nyeee...

wan nur syuhada said...

wt adk yg xcident ney... kak cik doakan cepat sembuh yer... jgn sedeyh dgn apa yg menimpa diri adk ney... ini semua ujian ALLah untuk adk... bnyk2 la bersabar yer... selalu la brdoa moga ALLAH berikn kekeutan & ketabahan hati ntk adk menerima semua ney...
ckgu man, n semua shbat2 adk n kwn2 ckgu man kt blog ney sntiasa akan doakan adk supaya cepat sembuh n kuat untuk hadapi ney sume..

so, lpas ney, sme2 la kta ambil iktibar dr ape yg terjadi...
senyum selalu yer kerana senyum itu penawar segala duka n kesakitan dik..
t8 cre n be strong k..

-kak cik-

AmirFX said...

Semoga budak tu cepat sembuh.. Kesian betul tgk dier..

farinajaafar said...

yeww..seramnyaaa tgk..
btw,,kemas ja kan nurse tu balut kaki dia..hari tu pegi tgk member kat spital di satu tempat tu...adoii kesian...macam balut nangka daaa...asal² saja berbalut...hehee...

semoga cpt sembuh ya anak murid cikgu man...ngeeeee...

Muhammad Alif Bin Bohari said...

smoga adik tuh cepat sembuh..
banyakkan bersabar yer...
semua yg berlaku ada hikmahnya..
banyakkan beristighfar...
semoga terhapus dosa2 semasa menghadapi ujian-Nya.
Insyaallah...:)

sudirman said...

komen anda ini saya akan print dan bagi pelajar tu baca..tq kepada anda semua..man sayang korang..muahhhhhhhhhhhhhhhhh

Si DauN CeRi said...

ya Allah.. ksiannye kat budak tu.. ckp kat die saba byk2.. Allah tak duga hambaNya dgn apa yg tidak sanggup ditanggung hambaNya itu.. InshaAllah sume yg berlaku tu ade hikmah.. Smuge die kuat luar dan dalam ya..inshaAllah..

agak terlambat pulak komen.. hehe

Anonymous said...

Every weekend i used to pay a quick visit this web
site, because i wish for enjoyment, for the reason
that this this web page conations really pleasant funny stuff too.


Feel free to visit my homepage - subzero refrigerator & appliance repair Wesley Chapel Florida Florida

Anonymous said...

I tend not to leave many responses, but i did some searching and wound
up here "Sedih tgk Dia...emmm...". And I do have a few questions for you if it's allright. Is it only me or does it give the impression like some of the remarks look as if they are left by brain dead people? :-P And, if you are posting at other sites, I'd like to follow
everything new you have to post. Could you make a list of the complete
urls of your community pages like your linkedin profile, Facebook page
or twitter feed?

Here is my web site; subzero refrigerator & appliance repair Tampa Florida

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...